fredag 20 mars 2015

Veckans bokbloggsjerka


Fredag! Woop woop! Jag har varit uppe sen halv 6 i morse och borde vara kraschad i ett hörn någonstans, men av någon anledning sitter jag fortfarande upp. Har i och för sig slängt i mig en hel del kaffe under dagen...Men i alla fall! Veckans fråga inne hos Annika är:

"Jag skulle vilja veta hur andra bokbloggare interagerar med sina läsare, lockar till sig nya läsare och får de befintliga läsarna att fortsätta besöka bloggen. Jag skulle gärna vilja läsa mer om vad som driver bokbloggarna till att blogga och hur mycket de tänker på sina läsare när de bloggar."
Oj, det här är en stor fråga, väldigt intressant!
Men ja, vad ska man svara, jag gör mitt bästa för att inte fastna vid statistiken och siffrorna, jag känner min hjärna och fastnar jag i det kommer jag tappa lusten. Då blir det en tävling med mig själv.
Men det är klart att jag blir otroligt glad för varje besök och varje kommentar jag får! Blir fortfarande lika glad nu som när jag fick de allra första kommentarerna för..är det kanske 4 år sedan?

Men vad gör jag för att skaffa och behålla läsare..Jag försöker kommentera hos andra så gott jag kan, för jag läser själv väldigt många andra bokbloggar. Ibland blir bloggen länkad på något förlags facebook-sida eller liknande, jag har min bloggadress visad på mitt instagram-konto. Jag försöker alltid svara på de kommentarer jag får så att det ska kännas att de som dyker upp, läser och lämnar avtryck får gensvar.
Jag är alltid ärlig i inläggen, vare sig det är recensioner (utan att vara elak!) eller mer personliga inlägg som dyker upp ibland så är det ärligt skrivet.

Sen vad som får folk att fortsätta hälsa på här i mitt lilla hörn, det kan nog de svara bättre på faktiskt :).

Och vad som driver mig att blogga, det är för att det är så fantastiskt roligt. Att få umgås i den här världen med alla andra boktokiga människor är något jag uppskattar väldigt mycket. Jag har alltid haft svårt att känna att jag passar in, även bland olika forum på nätet men här är det så varm och trevlig stämning bland alla så det lätt att känna sig hemma.
Dessutom älskar jag att skriva, och att få skriva om böcker som jag också älskar, det är ju ungefär så bra det kan bli :).

36 kommentarer:

 1. Att man tycker bloggandet är roligt är nog väldigt viktigt.

  SvaraRadera
 2. Ja, visst är det roligt! :) Läsa och dessutom få skriva om det. Själv får jag nog återigen försöka bli bättre på det här att svara på kommentarer, det är jag urdålig på tyvärr...

  SvaraRadera
 3. Kan bara hålla med om att det är fruktansvärt roligt och den fina stämningen betyder mycket. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stämningen är verkligen underbar :) Alla är så snälla :)

   Radera
 4. bloggen hjälper en ju att hålla rätt på det eget läsandet. dessutom hjälper andra bloggare till att tipsa om både ny och äldre litteratur. jag ser bara fördelar med bloggande. och kommentarer är jätteeroligt!

  SvaraRadera
 5. klart man ska vara ärlig i sin egen blogg ♥

  SvaraRadera
 6. Det är så sjukt för du är verkligen jättebra på att kommentera, precis så som jag vill vara. Och jag läser ju massa bokbloggar hela tiden, så den biten är jag bra på. Så tänker jag att jag skriver senare, men det glömmer man ju såklart. Jag blir ju så himla glad när någon kommenterar och ändå glömmer man. Skärpning hos mig alltså. Ska ta efter dig! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul att höra! :) Jag som själv tycker jag är för dålig på det.

   Radera
 7. Ett bra sätt att hålla reda på böcker som man har läst, att sen någon vill läsa och kommentera är ju extra kul. Tror att man kanske lättare fastnar för bloggar som skriver om ungerfär samma sorts böcker som man själv brukar läsa. Och jag håller med om att stämningen är varm och vänlig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jättebra sätt verkligen :) Och att hitta nya böcker man vill läsa :)

   Radera
 8. Visst är det roligt och visst är det en väldigt trevlig stämning i den här delen av bloggvärlden.

  SvaraRadera
 9. Jag tror, precis som du nämner, att det är viktigt att inte stirra sig blind på statistik och siffror. Det kommer nog bara leda till att man tappar fokusen på vad som var kul och inspirerande till en början. Har man otur blir det istället krav och måsten. Tror ingen av oss vill hamna där.

  SvaraRadera
 10. Svar
  1. Speciellt när det är om något man tycker om så mycket! :)

   Radera
 11. Bokbloggarhörnet av cyberspace är verkligen ett trevligt hörn :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan vara det trevligaste jag hittat hittills :)

   Radera
  2. Att tycka att det är kul måste väl ändå vara viktigast. Extra kul förstås om folk tittar in och lämnar spår - som du gjort hos mej, tack för besöket! - jag försöker alltid göra svarsvisit. Som nu.

   Radera
 12. Ja det är roligt att surfa runt och "prata" med likasinnade.Annars hade jag trott att jag varit tokig.

  SvaraRadera
 13. Det är så skönt att det här är en sfär där många känner sig välkomna! Det är fantastiskt roligt att prata med andra läsare, jag gillar när man pratar böcker överallt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är underbart när man hittar så många med samma intresse :)

   Radera
 14. Just kombinationen av att skriva och att läsa är oslagbar :) Det ska vara roligt att blogga och den fina stämningen som finns bland bokbloggare bidrar mycket till det.

  SvaraRadera
 15. Att ha roligt är viktigt. Vad kan väl vara roligare än böcker? Jag tror att det är svårt att driva en blogg om man inte gillar att skriva och att följa andra bloggar.

  SvaraRadera
 16. Har inte fastnat i besöksstatistiken, men tycker det är kul att se vilka inlägg som får mest läsare (förutom jerkasvar och liknande). Det blir inte alltid som jag tror...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo så länge man inte fastnar i det är det ganska intressant :)

   Radera
 17. Att man tycker att det är roligt och skriver för din egen skull är nog viktigt, och det är roligt att både få och ge kommentarer. Håller med om att det är bra stämning bland bokbloggarna, och det är alltid roligt att få tips på nya böcker att läsa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja man behöver aldrig få läsbrist här i alla fall :)

   Radera