torsdag 21 juli 2022

Så här gör mördarna var de går... av Sofia Rutbäck Eriksson

 

Originaltitel: Så här gör mördarna var de går...
Längd: 6 h 37 min
Serie: Katarinas Eminenta detektivbyrå (del 10)
Uppläsare: Ellen Jelinek
"Ett pensionärsbröllop i skärgården på midsommarafton - kan det bli annat än rofyllt idylliskt? Jajamensan, om Katarina Zapp får bestämma!

När charterbåten tar Luleås bästa privatdetektiver till den ljuvliga ön Sandskär, blir Katarina Zapp övertygad om att ond bråd död i äkta Agatha Christie-anda väntar. Hennes övertygelse bara ökar när person efter person i bröllopssällskapet insjuknar: hon ÄR i en pusseldeckare - sin alldeles egna midsommarnattsdröm. Så när ett litet mord till slut dyker upp ställs hon inför dilemmat: är vad som helst tillåtet för att behålla mordmysteriet för sig själv och därmed hålla ociviliserade SWAT-styrkor från ön? Tillsammans med sin vice detektiv Greta och en alldeles för stilig nemesis kämpar Katarina för att hitta förövaren innan resten av poliskåren stormar in och gör slut på allt det roliga."

Katarina och Greta ska vara med på ett bröllop ute på en ö i Luleås skärgård. Den perfekta miljön för en pusseldeckare tänker Katarina, och det dröjer så klart inte länge för något verkar vara skumt. Kan det vara så att det finns en mördare i det lilla bröllopssällskapet? 

Det var härligt att umgås med Sofia Rutbäck Erikssons karaktärer igen! Speciellt Greta, hon är en riktigt skatt och gör mig så glad. Mysteriet är klurigt och Katarina har som vanligt sina speciella sätt att utföra en utredning på. 

Den har verkligen känslan av en pusseldeckare, lite av ett slutna-rummet-mysterium fast ute på en ö. Till och med vädret hjälper till att ge den perfekta stämningen, till Katarinas stora glädje. 

Som alltid är det en trevlig stund när jag har de här böckerna i öronen, varje gång är det som att återkomma till gamla vänner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar