onsdag 13 juli 2022

Morden i Fleat House av Lucinda Riley

 

Originaltitel: The Murders at Fleat House
Sidor: 456 (Inbunden)
Recensionsexemplar: Från Bazar förlag, tusen tack!
"När en elev hittas död i Fleat House på St Stephen"s - en avlägset belägen internatskola i Norfolk - vill rektorn avfärda det inträffade som en olycka. Men polisen kan inte utesluta att det rör sig om ett brott och den ambitiösa kriminalinspektören Jazmine "Jazz" Hunter får utredningen på sitt bord. Det visar sig att omständigheterna kring elevens tragiska död är minst sagt mystiska. Men de anställda på skolan sluter leden och Jazz inser snart att hon har hamnat i sitt livs mest utmanande mordutredning. På Fleat House skyddas hemligheter som är mörkare än hon någonsin kunnat föreställa sig..."

Morden i Fleat House skrevs redan 2006, men gavs ut först i år efter att författaren tyvärr gått bort i cancer 2021. Det är den enda deckaren Lucinda Riley skrev och det är sorgligt att hon inte fick chansen att skriva fler, för det här var riktigt bra.

Jag sträckläste Morden i Fleat House under ett dygn. Det gick verkligen inte att lägga undan den. Min sambo har antagligen pratat med mig flera gånger utan att jag har märkt det. Det är spännande, klurigt och jag har ingen aning om hur allt hänger ihop innan Riley avslöjar det för mig. Hon lurar mig åt alla möjliga håll innan bitarna börjar falla på plats.

Huvudkaraktären, Jazz, är en karaktär jag känner är lätt att tycka om. Jag gillar att hänga med henne och önskar att jag hade fått följa med henne i flera böcker. Hade det här blivit en serie vet jag att jag hade läst varenda del.

Av de fristående böcker jag hunnit läsa av Lucinda Riley är det här faktiskt min favorit, det var fantastiskt att få försvinna in i den några timmar.

4 kommentarer:

  1. Den här vill jag läsa! :) Har ännu inte plockat upp något av Riley, kanske den här kan bli den första? Har lagt till den på listan. :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jaaa börja med den här! Tror den är den som kan passa dig bäst :)

      Radera