onsdag 20 juli 2022

10 böcker att läsa 2022 - Uppdatering

Jag har ju en liten hög med böcker som jag sagt att jag vill läsa under 2022. Och nu när vi ändå hunnit ta oss igenom mer än halva året tänkte jag att vi kunde kolla hur det gått!

Stad i brand av Garth Risk Hallberg
77 Shadow Street av Dean Koontz
Mannen utan öde av Imre Kertész
När perfekt inte duger av Martin M Antony & Richard P Swinson
Ett blodigt verk av Graeme MacRae Burnet
Fjärilsrummet av Lucinda Riley
Den blinde konungens spira av Nils Håkanson
Alma Whittakers betydelsefulla upptäckter av Elizabeth Gilbert
Flickorna av Emma Cline
Kärt barn av Joanne Harris

Det har väl inte gått jättebra kan vi säga. Av de här 10 har jag läst 1 och gett upp på 1. Flickorna av Emma Cline har jag läst ut och den tyckte jag om. Kärt barn av Joanne Harris försökte jag läsa men gav upp, jag tyckte verkligen inte om den, det fanns inget som höll mig intresserad. 

Nu i juli har jag Alma Whittakers betydelsefulla upptäckter av Elizabeth Gilbert på min tbr och förhoppningsvis hinner jag faktiskt läsa den! Ett blodigt verk av Greame MacRae Burnet ska jag och en kompis läsa tillsammans så den har faktiskt stor chans att bli läst innan året är slut! 

De andra då? Lucinda Riley vill jag ju verkligen läsa så den ska jag försöka prioritera. Samma med Dean Koontz och Nils Håkanson. Kommer jag lyckas ta mig igenom hela högen? Njaaa jag tvivlar lite!

Är det någon av böckerna ni läst som ni tycker att jag borde prioritera? 

12 kommentarer:

 1. Svar
  1. Jag hoppas jag hinner beta av lite fler på den :)

   Radera
 2. Jag har läst Stor magi, av Elizabeth Gilbert och den var fantastisk. Så det ska bli spännande att höra vad du tycker om Alma Whittaker. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den kommer jag nog läsa nästa vecka 😃

   Radera
 3. Det är likadant här med min hög 😂 har inte läst någon av dina men jag är nyfiken på Koontz bok. Kör på dem du känner för! 😍 Nu ska jag också ta en titt på min hög haha 😅

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha året går ju så fort fast man tror man har all tid i världen 😂

   Radera
 4. Imre Kertéz är fantastisk - ta den först!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska försöka få in den i augustis hög då 😀

   Radera
 5. Det var verkligen en blandad bokkompott – och en spännande sån. Jag brukar också göra upp läsplaner och ha en lista med böcker jag vill läsa under året. Det brukar sluta med många avsteg från planerna. Hur brukar du göra, envisas du och betar till slut av listan? Hoppas Alma Whittakers betydelsefulla upptäckter ger mer läslust än tidigare verk.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just den här listan envisas jag inte med, jag gör mest de här årshögarna för att det är roligt! Lite konstigt för mina månadshögar följer jag väldigt noga :)

   Radera
 6. Jag har snart läst halva min hög (6st) 1 tyckte jag om, en har jag DNF och den 3 håller jag på och läser nu. Så vi får väl se hur det går :)

  SvaraRadera