torsdag 15 april 2021

Resebyrån Främmande Världar av L. D. Lapinski

 

Originaltitel: The Strangeworlds Travel Agency
Sidor: 346 (Inbunden)
Serie: Resebyrån Främmande Världar (del 1)
Ålder: 9-12
"När tolvåriga Flick Hudson av misstag hamnar på Resebyrån Främmande Världar upptäcker hon en fantastisk hemlighet. Det finns hundratals andra världar förutom vår egen. Och inte nog med det. Flick blir erbjuden att gå med i Sällskapet för Främmande Världar så att hon själv kan följa med och utforska dem!

Det Flick inte vet är att alltings mittpunkt, staden Femlykta, är i stor fara. Byggnader och hela gator försvinner. Spårlöst. När Flick förstår vad som håller på att hända måste hon ge sig ut på en resa genom outforskade världar och på en kapplöpning mot tiden..."

Vilket underbart läseäventyr den här boken är! Häng med Flick när hon en dag vandrar in på Resebyrån Främmande världar, det är som att hennes ben inte lyder henne och hon bara måste gå in i butiken som ser tråkig och nästan övergiven. Men där inne sitter artonårige Jonathan, ensam ägare och förvaltare till den konstiga resebyrån som inte har någon modern teknik och en massa resväskor på väggarna. 

Tillsammans kommer de ge sig ut på otroliga resor till andra världar. Och jag är så glad att jag fick följa med! Berättelsen är lagom spännande och Flick är lätt att tycka om. Jonathan är lite svårare att komma nära först men han har sina anledningar till att vara lite avig. Ett stort plus för mig är att jag inte kunde låta bli att tänka på Doctor Who när jag läste om honom. Jag känner att personligheterna har några likheter. Doctor Who nämns dessutom lite snabbt vid ett tillfälle så jag anar att författaren också är ett fan! 

Boken tar även upp ämnen som sorg, vad det kan göra med en som person och vad vänskap är. Det är första delen i en serie och jag vill verkligen fortsätta läsa kommande delar. Resebyrån Främmande Världar gav mig otroligt fina lässtunder som påminde mig om magin med böcker och hur de kan få den verkliga världen att försvinna ett tag medan man själv försvinner in mellan sidorna.

2 kommentarer:

  1. Åh, den här lät sådär lagom knasig och mysig! Aldrig hört talas om innan, så tack för tipset.

    SvaraRadera