onsdag 21 april 2021

Genomskåda narcissisten! av Martina Skowronska

 

Originaltitel: Genomskåda narcissisten!
Sidor: 302 (Häftad)
"Genomskåda narcissisten är en verklighetsbaserad, självutlämnande, modig och gripande berättelse om en kärlekshistoria med farliga konsekvenser. Den personliga skildringen backas upp med psykologiska teorier om narcissism.

Narcissism handlar inte bara om att någon är ytlig och älskar sin egen spegelbild - det är en allvarlig personlighetsstörning. Den som hamnar i klorna på en narcissist kommer sakta, säkert och beräknat att bli misshandlad. Boken är en omfattande guide till att genomskåda narcissister och deras manipulationsmetoder.

Läsaren får även stöd, tips och pepp för att ta sig ur den destruktiva relationen man har hamnat i."

Genomskåda narcissisten! är en väldigt intressant och lärorik bok. Första delen består av Martinas egna erfarenheter från ett tidigare förhållande. Hon beskriver hur hon träffade en man som verkade perfekt, hur hon föll hårt och hur han sedan började väva sitt nät av lögner och såra henne gång på gång. Dessutom beskriver hon bra hur svårt det är att bara ta sig ifrån det, hur beroende man blir av värmen som sådana personer ger ibland bara för att hålla en kvar. Det blir små ljusglimtar som man klänger sig fast vid eftersom det påminner om personen man blev kär i, personen som egentligen aldrig fanns. 

Andra delen av boken består av tips och råd på hur man kan förstå att det är en narcissist man har att göra med. Den ger även stöd för hur personer som är fast i liknande situationer kan börja tänka på för att stärka sig själva och till slut få mod och ork att lämna. 

Jag tror den kan hjälpa många, även personer som redan tagit sig ur förhållande med den här sortens psykisk misshandel. Det är så lätt att man känner sig galen eller tänker att man bara överdriver, men med den här boken visar Martina att det finns fler som gått igenom samma sak. Man är inte ensam och det finns hjälp att få.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar