måndag 19 april 2021

Outtalat av Sarah Rees Brennan

 

Originaltitel: Unspoken
Sidor: 332 (Inbunden)
Ålder: Unga vuxna
Serie: Lynburn Legacy (del 1)
"För Kami Glass har han alltid funnits där: Jared, pojken hon kan tala med i sitt huvud, men som ingen någonsin sett i verkliga livet - inte ens hon själv. Hon har inte helt lyckats dölja sina inre samtal med Jared för sin omgivning och Kami betraktas därför som ett lite udda inslag i Sorry-in-the-Vale, den sömniga engelska småstad hon bor i.

Trots detta har Kami funnit sin plats i det lilla samhället. Hon har precis startat en skoltidning tillsammans med sin bästa vän och är nöjd med det mesta i tillvaron.
Men på sista tiden har konstiga saker börjat hända. Från skogen hörs illavarslande skrik om natten och bakom fönstren på Aurimere slott är lamporna plötsligt tända igen: familjen Lynburn, som styrt staden i många generationer, har återvänt efter flera års gåtfull frånvaro. När Kami i hopp om ett scoop börjar forska i familjens historia inser hon att den lilla stad hon trott sig känna så väl är full av hemligheter. Och att pojken hon talar med i sitt huvud mycket väl kan vara nyckeln till alltihop."

Den här boken har stått i min hylla några år nu efter att en kollega rekommenderade den. Jag tror att jag borde läst den lite snabbare medan jag var några år yngre i alla fall för nu kände jag att den verkligen inte fungerade för mig.

Jag listade ut vem den här Jared i Kamis huvud var och hur kärlekstriangeln skulle se ut nästan direkt. Efter det kände jag bara mjeh för karaktärerna och blev ganska less på hur ofta jag fick berättat för mig hur vacker en av killarna var. Medan den andra så klart var ruffig och "farlig". Jag känner att jag är för gammal för det här helt enkelt. Mitt yngre jag hade nog älskat det. 

Det jag tyckte om var den lite creepy känslan som fanns då och då angående den hemlighetsfulla familjen som bor på Aurimere slott. Tyvärr kunde inte hela boken stå på de få tillfällena så den föll platt för mig. Nu är den i alla fall läst och kan flytta vidare från min hylla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar