torsdag 29 april 2021

Förödelse, Fruktan & Flykt av Andreas Ek


Originaltitel: Förödelse, Fruktan & Flykt
Längd: 4 h 7 min, 4 h 40 min, 4 h 50 min
Serie: Raseri ( del 3, 4 & 5)
Uppläsare: Ludvig Josephson
"I Malmö råder fullkomligt kaos. Nödnumret 112 är överbelastat av samtal om personer som löpt amok och oprovocerat attackerat andra. På sjukhuset går patienter bärsärkagång och personalen står helt handfallen. Polisen Sara får veta att det brutit ut ett virus som gör människor galna och aggressiva. Situationen är likadan i hela Sverige och myndigheterna kan inte ge någon som helst information om vad utbrottet beror på. Attackerna bara fortsätter och offren blir fler och fler."

Jag har nog aldrig tidigare verkligen längtat efter något ljudbokssläpp. Men ända sedan jag fick veta att Andreas Ek skulle släppa 3 extra delar som utspelar sig i samma värld som hans tidigare böcker Raseri och Törst så har jag väntat och väntat på att få kunna slänga mig över dem. 

Ett virus som gör folk otroligt aggressiva och våldsamma härjar och det sprider sig skrämmande fort. Efter ett tag blir de smittade blodtörstande varelser som ger sig ut på nätterna för att hitta nya offer. De tappar allt hår och blir väldigt bleka. Det är en kamp på liv och död för de få som har lyckats undvika smittan.

I de här tre berättelserna får vi följa ett nytt gäng karaktärer. Det är en blandad skara personligheter som är med om utbrottet på olika sätt. En av huvudkaraktärerna är Sara. Hon är polis och gör sitt bästa för att hålla sin gravida sambo säker mitt i all galenskap. Men hon och de andra överlevande inser snart att det inte bara är de smittade man måste oroa sig för. 

Jag är besatt av den här serien. Den är så jäkla fartfylld och spännande. De två första delarna, Förödelse och Fruktan sträcklyssnade jag på så fort jag fick tillgång till dem. Enda anledningen att jag inte gjorde precis likadant med Flykt var att det blev så nervslitande de sista 30 minuterna att jag var tvungen att samla mig innan jag vågade fortsätta någon dag senare. Det är fantastiskt hur engagerad Andreas Ek lyckades få mig i hur det skulle gå för karaktärerna. 

Ett extra plus är uppläsaren Ludvig Josephson som är en av mina favoriter. Hans röst passar perfekt till den här sortens berättelser. Nu är det nästan så jag bara vill börja om med Raseri och Törst!

2 kommentarer:

  1. Känner att jag måste lägga till i min bokhylla!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gör det! :) Börja med Raseri och se fram emot mycket spännande lyssning :D

      Radera