måndag 10 augusti 2020

Zen and the Art of Motorcycle Maintenance av Robert M. Pirsig


Originaltitel: Zen and the Art of Motorcycle Maintenance
Sidor: 540 (Pocket)
"One of the most important and influential books written in the past half-century, Robert M. Pirsig's Zen and the Art of Motorcycle Maintenance is a powerful, moving, and penetrating examination of how we live...and a breathtaking meditation on how to live better. Here is the book that transformed a generation: an unforgettable narration of a summer motorcycle trip across America's Northwest, undertaken by a father and his young son. 
A story of love and fear, of growth, discovery, and acceptance, that becomes a profound personal and philosophical odyssey into life's fundamental questions, this uniquely exhilarating modern classic is both touching and transcendent, resonant with the myriad confusions of existence...and the small, essential triumphs that propel us forward."
Det här sambons val för juli månad. Av de böcker han har valt hittills är det här den jag klickat minst med. Jag ska erkänna att jag har skummat ganska stora delar då det blev alldeles för tungt och filosofiskt för mig. Kanske hade det varit lättare på svenska, men jag tror mest att det bara var fel bok för mig helt enkelt.

Det finns en grundhistoria här, om en far och hans son på en motorcykelresa igenom Amerika. Deras relation är inte jättebra och man får veta att pappan verkar ha lidit av någon sorts psykisk ohälsa. Det är något han har varit inlagd för. Och de delarna av boken tycker jag om, de är jätteintressanta. Men de är också väldigt få. 

Största delen är filosofisk och jag kan inte ens förklara exakt vad det handlat om eftersom jag inte läst det jättenoga. Det jag har läst har inte heller fastnat ordentligt. Så det här valet var ingen fullträff, nu håller jag tummarna för att augustis blir bättre!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar