torsdag 6 augusti 2020

Ur askan i elden av Vilhelm Sundbom & Jonas SjöblomOriginaltitel: Ur askan i elden
Sidor: 120 (Kartonnage)
Serie: Bortrövad (del 3)
Ålder: 9-12
Recensionsexemplar: Från Sunflower Produktion, tusen tack!
"Syskonen Li och Tim har efter många farofyllda äventyr äntligen lyckats hitta varandra. Tillsammans måste de nu försöka hitta ett sätt att ta sig ut ur mörkret. En uppgift som visar sig bli mycket svårare än de någonsin hade kunnat föreställa sig. Den hemlighetsfulla skogen verkar aldrig vilja släppa sitt grepp om dem."
Det här är tredje delen i serien om syskonen Li och Tim. Jag har gillat de två första så det är nog ingen överraskning att jag gillade den här också. 

Nu är syskonen tillsammans igen och det är fint att få se mer av deras samspel och relation. De är verkligen omtänksamma och peppande mot varandra. När den ena är trött och uppgiven finns den andra där för att stötta och och fortsätta driva dem framåt i deras försök att ta sig hem. Dessutom är de väldigt modiga och gör allt för att hjälpa varandra när de hamnar i knipa.

Vi får fortsätta möta olika väsen ur den svenska folktron. Jag har hört talas om alla som dyker upp, men jag lär mig nya detaljer om dem. Till exempel den här söta lilla grisen som verkar så ledsen: 


Jag visste inte vad den hade för plats i berättelsen förrän det avslöjades senare och det var något jag aldrig hade hört talas om tidigare. I slutet av boken finns det några sidor med fakta och illustrationer om de olika väsen som man fått träffa på. 

På tal om illustrationerna måste jag återigen påpeka att de som Jonas Sjöblom gjort till de här böckerna är fantastiska. Jag är så imponerad över hur levande, stämningsfyllda och fina de är. 

Nu är det bara en del kvar innan serien är komplett, den kommer heta Vägen hem och ska släppas någon gång under vintern 2020. Där har vi något att se fram emot! 

4 kommentarer:

  1. Tack för påminnelsen om den här serien! Borde verkligen läsa den.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Varsågod! Du får antagligen en till senare i vinter 😄

      Radera