torsdag 27 augusti 2020

How I Choose My Books Tag

Find a book on your bookshelves with a blue cover. What made you want to pick up this book?Väck mig när det är över av Anne-Lie Högberg plockade jag upp eftersom jag hade gillat hennes tidigare bok Det kommer aldrig mer vara du.

Think of a book you didn’t expect to enjoy, but did. Why did you read it in the first place?
Systrarna från Toscana av Lori Nelson Spielman var jag lite osäker på när jag började läsa den. Det kändes inte som att det skulle vara en bok för mig men att den handlade om familjehemligheter och Italien gjorde mig ändå tillräckligt nyfiken för att läsa den. Och jag tyckte verkligen om den.

Stand in front of your bookshelf with your eyes closed and pick a book at random. How did you discover this book?


Det blev Magikernas kung av Lev Grossman. Fortsättningen på boken Magikerna. Den här står i min olästa hylla. Jag har för mig att jag fått den i present eller julklapp av Umefamiljen. Första boken är läst och jag har tänkt läsa den här också men det har inte blivit av ännu.

Pick a book that someone personally recommended to you. What did you think of it?
Allt det vackra är inte förstört av Danielle Younge-Ullman var det en kollega som pratade väldigt gott om. Det tog ett tag men till slut läste jag den och den knockade mig verkligen. Jag var inte beredd på hur mycket jag skulle tycka om den.

Pick a book up that you discovered through booktube/bookstagram/book blogs. Did it live up to the hype?
Oj det här hade ju kunnat vara hur många böcker som helst. Hm. Jag kör på Dark matter av Blake Crouch. Den hade jag hört väldigt mycket positivt om på bloggar och booktube och jag måste säga att den levde upp till allt. 

Find a book on your shelves with a one-word title. What drew you to this book?
Nattfåk av Johan Theorin. Det var den första boken jag läste av Theorin och jag har för mig att det var på grund av att andra bloggare skrev väldigt positivt om hans böcker. Det var ett bra val hur som helst för jag har gillat allt jag läst av honom!

What book did you discover through a film/TV adaptation?
Vild av Sheryl Strayed. Jag såg filmen först och blev så berörd och påverkad av den att jag beställde hem boken direkt efter att filmen var slut. Det var mitt i natten om jag minns rätt. 

Think of your all-time favorite book(s). When did you read these and why did you pick them up in the first place?
Oj vilken stor fråga. Sagan om Isfolket av Margit Sandemo läste jag för första gången i tonåren någon gång. Det var min styvmamma som tipsade om dem och det är jag innerligt glad för eftersom jag verkligen älskar den serien. Hon är även "skyldig" till att ha fått mig att läsa Stephen King och Dean Koontz. Min favoritbok av King är Sömnlös och av Koontz är det Väktare. Båda lästes också i tonåren och tack vare av hennes rekommendation. 

Harry Potter-serien av J. K. Rowling läste jag...jag minns inte om jag började läsa dom innan eller efter att jag hade flyttat till Värmland. I alla fall så var det väl för att de var så populära och jag var nyfiken! Det är lite av en gissning för jag minns inte exakt varför jag plockade upp första boken. 

En gammal favorit från yngre dagar är böckerna om vildhästen Windy. Skrivna av Elyne Mitchell. Jag hade en period när jag var lite besatt av vildhästar och läste alla böcker jag kunde hitta på bibblo. Men just de om Windy blev mina favoriter. 

Jag tror det får vara bra så för den här gången! Gör gärna taggen ni också och länka era svar i kommentarerna så kan jag kika in hos er :). 

4 kommentarer:

 1. Jag hittade den första Harry Potter-boken i en realåda på Åhléns och blev nyfiken. Osäker på om jag hade hört talas om böckerna innan dess. I så fall bara lite vagt. Älskade boken från första sidan på kapitel två. :)
  Min favoritbok av Dean Koontz är Blixtsken, för det är den enda jag har läst. :D Den var otroligt bra, men jag har inte vågat läsa fler av honom. Har dock två böcker till som heter något i stil med Midnatt och Nattens ögon. Får se om de blir lästa så småningom eller om de får flytta. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilket roligt och oväntat sätt att bli inslängd i Harry Potters värld :D. Blixtsken är verkligen bra! Den borde jag läsa om snart någon gång. Midnatt är riktigt bra om jag minns rätt! Väldigt spännande :D

   Radera