onsdag 19 augusti 2020

Dikter under livet av Stefan Johansson

 


Originaltitel: Dikter under livet
Sidor: 28 (Häftad)
"Dikter under livet är resultatet av Stefan Johanssons bearbetning av de företeelser som kommit i hans väg under livet. Till exempel rörelsehindret, bristande självförtroende, relationer till andra människor samt arbetet med att "finna sig själv som man". 

Dikter under livet är en ung mans tankar och känslor under det hårda arbetet med att växa upp. 

Stefan, 28 år, är uppväxt i en by utanför Bjurholm och drabbades av en hjärnblödning vid 11 års ålder. Efter en tids halvsidesförlamning återfick han successivt rörelseförmågan i vänster sida, så i dagsläget är vänster arm och hand det enda "obrukbara". 

Stefan flyttade till Umeå vid 16 års ålder (1983), där han började gymnasiet och är sedan dess umebo. Stefan är utbildad gymnasieingenjör och civilekonom."

Den här boken dök upp i brevlådan en dag. Det var så klart min styvmamma som fortsatt sin utmaning med att hitta böcker jag verkligen aldrig har läst eller ens hört talas om! Hon har lyckats riktigt bra hittills måste jag säga. Dessutom är det spännande och roligt att se vad hon gräver fram.

Så det här är en diktsamling. Det är dikter som många kan känna igen sig. Det handlar om kärlek, längtan efter någon att dela livet med, dåligt självförtroende, människor och vad det är att vara människa och hur det är att må dåligt. De är skrivna med väldigt enkelt språk och det är något jag uppskattar när jag läser dikter. Det behöver inte vara stora, svåra ord för att förmedla sina känslor. 

En extra rolig sak är att författaren har skrivit en liten personlig hälsning i boken som fick mig att skratta:

"Till dig som läst allt bra
Här är en bok med mest Blaha :)"

Jag uppskattade den verkligen, både som del i hennes jakt på böcker jag inte känner till och för sitt innehåll! 

2 kommentarer:

  1. Efterson man som poet måste dö och sen efter 50 år bli tonsatt, för att bli uppmärksammad var jag tvungen vidta åtgärder. Har nu med min Kollega Stefan Kinell tonsatt flera dikter och hoppas så få njuta berömmelsens sötma före min död / Kram Steffe https://open.spotify.com/artist/6jtrW93NillyDYOsEWlnlJ

    SvaraRadera