onsdag 26 augusti 2020

The Deep av Alma Katsu


Originaltitel: The Deep
Sidor: 432 (Inbunden)
"Someone - or something - is haunting the Titanic. Deaths and disappearances have plagued the vast liner from the moment she began her maiden voyage on 10 April 1912. Four days later, caught in what feels like an eerie, unsettling twilight zone, some passengers - including millionaire Madeleine Astor and maid Annie Hebbley - are convinced that something sinister is afoot. And then disaster strikes. 
Four years later and the world is at war. Having survived that fateful night, Annie is now a nurse on board the Titanic's sister ship, the Britannic, refitted as a hospital ship. And she is about to realise that those demons from her past and the terrors of that doomed voyage have not finished with her yet..."

För ungefär två år sedan läste jag Alma Katsus bok Hunger. Efter det var det självklart för mig att jag ville läsa fler böcker av henne. Hon hade lyckats få till en härligt ryslig berättelse baserad på en sann historia. 

I The Deep lyckas hon igen. Alla känner väl till Titanic och dess tragiska öde. Jag själv var lite besatt av det i grundskolan. Jag minns att jag gjorde något arbete om det och läste om alla människor ombord, vilka som överlevde och vilka som omkom. Att läsa den här boken var lite som att återgå till den fascinationen. Flera av karaktärerna i boken är baserade på riktiga passagerare från Titanic vilket jag tycker är väldigt intressant. Nu i efterhand har jag suttit och googlat för att ta reda på mer och läsa om de verkliga människorna. Det är sådant jag älskar med böcker, när de får mig att börja grotta ner mig i informationen även utanför boken. 

Precis som i Hunger gör Alma Katsu berättelsen till sin egen med en liten övernaturlig känsla. Det som gör det ännu mer nervkittlande är att man inte riktigt vet om det faktiskt är något övernaturligt som händer eller om passagerarna som är fast på det här skeppet ute på öppet hav bara börjar bli lite galna av hela situationen. 

Jag tycker dessutom inte om havet, det är djupt och skrämmande ungefär på samma sätt som rymden i mina ögon. Tanken på att vara ute på en båt som sedan börjar sjunka ger mig smått panik direkt så den här boken har varit skrämmande på många sätt. 

Jag är verkligen imponerad av hur bra Katsu gör det och hur hon får allt att komma till liv på sidorna. Jag vet att hon har några äldre böcker som jag inte har läst ännu så jag har något att göra i väntan på en ny bok från henne!

5 kommentarer:

 1. Den verkar så bra! 😍 Jag är också ett stort fan av Titanic. Jag kan knappt räkna hur många gånger jag har sett filmen 🙈

  Jag såg den här boken bara nyligen hos olika bokbloggare och tycker att den verkar så spännande! Jag är tråkigt nog inte så van vid att läsa på engelska och är rädd att jag missar mycket. Men tänker att jag ändå ska ge det en chans.

  Tycker även att Hunger verkar bra! Den ligger också i min att läsa lista! 😀

  Tack för många superbra bokrecensioner och härliga boktips!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hunger är också jättebra! Vill verkligen läsa mer av henne nu när två varit så spännande :D Ge den en chans fast den är på engelska! Tyckte den hade ganska lätt språk att hänga med i :)

   Åh tack för den kommentaren! ❤

   Radera
 2. Fascinerande. Inte hört talas om hennes böcker tidigare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon är riktigt bra! I alla fall de två böcker jag hunnit läsa :D

   Radera
 3. Åh, nu blev jag ännu mer nyfiken på denna!

  SvaraRadera