onsdag 24 april 2019

Juliette - kvinnan som läste på metron av Christine Féret-Fleury


Originaltitel: La fille qui lisait dans le metro
Sidor: 202 (Häftad)
"Juliette tar metron vid samma tid varje dag. Linje 6. Hon älskar att iaktta de andra resenärerna som läser. Den gamla damen, samlaren av förstautgåvor, matematikstudenten, den unga kvinnan som börjar gråta på sida 247. Hon iakttar dem fascinerat och på något sätt ger de hennes förutsägbara och bleka tillvaro lite mer färg. 
Men en dag bestämmer sig Juliette för att kliva av två stationer för tidigt. När hon sedan tar vägen via en avsides gata upptäcker hon en bok inklämd i dörröppningen på en gammal rostig port. Hon kan inte låta bli att stanna till och i samma ögonblick tar hennes liv en oväntad vändning. En berättelse om kärleken till böcker, medmänsklighet och att hitta tillbaka till livsgnistan."
 Den här boken har varit svår att stå emot, i alla fall för mig! Dels lockar titeln direkt och sen blir allt bara bättre tack vare baksidestexten. En bok om böcker och folk som läser, yes please!

Juliette - kvinnan som läste på metron är verkligen en feelgoodbok. Den är trevlig och mysig och perfekt när man vill plocka upp något som inte kräver massa saker av mig som läsare. Jag kan bara omslutas av sidorna och följa med Juliette i hennes liv. På hennes resa på metron där hon kikar på andra som läser och hur hon sedan dras in i ett litet, men ofarligt, äventyr för att få böcker att hitta fram till rätt personer.

Jag har egentligen inte mycket mer att säga om den. Det är riktig mysläsning helt enkelt!

8 kommentarer:

 1. Vilket bra tips! Har verkligen fått upp ögonen för feelgoodböcker, så borde sätta den här på min läslista.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul att du börjat upptäcka den genren :D

   Radera
 2. Den här har jag varit nyfiken på sen den kom ut. Håller med, böcker om just böcker eller folk som älskar böcker är underbara! (Oftast.) Så den här åker direkt in på läslistan. :)

  SvaraRadera
 3. Den var trevlig att läsa! ;)

  SvaraRadera