tisdag 30 april 2019

Fem nyaste på önskelistan

Idag borde det egentligen ha varit Johannas topplista här inne, som det ska vara på tisdagar! Men jag hade verkligen noll inspiration inför veckans ämne så jag hoppar över det den här gången. Istället tar jag en titt på vilka böcker som hittat in på önskelistan senast. Den lista jag tar ifrån är på Bookdepository, så det är engelska böcker!


Haha vad ska man säga? Den här boken blev jag tipsad om i kommentarerna på Youtube gällande min video om fem skumma böcker. Det var Magic som gav mig flera titlar att leta upp och den här fastnade lite extra i min nyfikenhet! Den verkar helskum!


Den här blev jag tipsad om under mitt inlägg om ljudboken The Witchcraft of Salem Village. Där var det NerdyBooks som tipsade! 


Den här såg jag någonstans på Instagram när jag bläddrade bland random bokbilder. Det är non-fiction och handlar om en hund. Klart den åkte upp på min önskelista!


De här söta Doctor Who-böckerna har ju fått ett eget inlägg till och med. Men den här med tionde doktorn är bland de fem nyaste böckerna på min lista så den får vara med en gång till :). 


Den här har jag också fått tips om här på bloggen! Nu minns jag inte under exakt vilket inlägg men det var Gabriella som pratade väldigt varmt om den här serien!

Vilka böcker är nyast på era önskelistor? 

19 kommentarer:

 1. Ja!!! Jättekul om du läser Rivers of London! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag blev verkligen nyfiken när du pratade om den :D

   Radera
 2. Spännande tips! Blir speciellt nyfiken på hundboken,

  hälsar
  nicklas

  SvaraRadera
 3. Jag läste "Rivers of London" men efter att ha läst den så kände jag "aldrig" igen. Beror nog på hur man är som person, men jag har väldigt svårt för böcker där kvinnor beskrivs som objekt i princip, vilket är rätt framträdande i hans böcker (han har fått en hel del kritik för det). Ett exempel(utan spoilers) är när huvudkaraktären ska träffa en viss kvinnlig karaktär och när han ser henne är det första han tänker på att han vill göra "motorbåten" för hennes byst är så sexig typ. Och så fort han ser en kvinna så får han stånd typ. Alla kvinnor beskrivs bara som sexiga och snygga = objekt. Blev verkligen inte sugen på att läsa fler böcker av honom efter det.

  Men, det kanske bara är min uppfattning så säger absolut inte att du inte borde läsa den. Bättre att bila sin egen uppfattning!

  Däremot hoppas jag att du får läst "The penguin books of witches" och tycker om den!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh det låter ju väldigt jobbigt att läsa faktiskt :/ Men jag får testa och se om jag kan koppla bort det eller om det blir för störande! "The penguin books of witches" låter superintressant så är ganska säker på att jag kommer tycka om den! Måste bara läsa undan lite böcker innan jag skaffar fler ;P

   Radera
  2. Alla upplever ju saker olika och jag tänkte lite samma sak i början när jag läste Rivers of London. Sedan kom jag fram till att det faktiskt inte är författaren som är sådan, utan huvudpersonen. Han blir bättre och det dyker upp coola kvinnliga karaktärer som sexistiska författare inte ens tror finns. Bäst är förstås att se efter själv vad man tycker och jag hoppas att du ger den en chans. Om inte annat för att få "träffa" Nightingale...

   Radera
  3. Det är skönt att höra att det blir bättre och kommer tuffa kvinnliga karaktärer :D. Jag kommer garanterat att läsa den och skaffa mig en egen uppfattning! Hur många böcker är det i serien egentligen förresten?

   Radera
  4. Jag tror att det är bok nummer 9 som har kommit ut nyligen. :)

   Radera
  5. Då har jag lite att jobba med om jag fastnar för den :D

   Radera
  6. Ja, jag säger absolut inte att man inte "får" tycka om hans böcker eller så. Alla gör ju olika och tycker olika! Och ja, man kan absolut tänka att det är karaktären som är sån, men just att den här författaren har fått väldigt mycket kritik för i princip alla sina skildringar av kvinnor (oavsett bok) så uppfattar inte jag att det bara är hans karaktärer som är sådana. Men det är som sagt min uppfattning.
   Däremot behöver hans böcker inte vara dåliga pga det. Det är upp till var och en att ta ställning liksom.

   Radera
 4. Haha Candyland låter ju faktiskt intressant! Den måste jag läsa lite om. :) Och The witchcraft of Salem witches vill jag verkligen läsa. De andra böckerna verkar bra dem också. En bra lista med andra ord! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha ja visst låter den skum :D Inget man läser om varje dag direkt!

   Radera
 5. Rivers of London har jag läst och jag gillade den och läste sedan del två. Del tre står ännu oläst i bokhyllan men kommer säkerligen att läsas den också. Reflekterade inte så värst mycket över manligt/kvinnligt får jag erkänna, jag bara läste den som ren underhållning.
  Boken om häxorna ska jag definitvt kolla upp, tack för tips!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas jag också kan läsa den som ren underhållning, det låter som en så spännande serie :)

   Radera
 6. Jag kan bara kommentera med mitt googlekonto, vilket jag inte har något ;). Kan inte kommnentera med namn och url längre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad konstigt! Trycker jag för att byta sätt så kommer Namn/Webbadress fram som val, i alla fall på mobilen. Kan inte kolla datorn just nu då mitt internet bråkar :(

   Radera