måndag 26 mars 2018

Vita löparen av Hanna Blixt


Originaltitel: Vita löparen
Sidor: 114 (Inbunden)
Serie: Äventyren i Sagofallen (del 3)
Recensionsexemplar: Från författaren, tusen tack! 
"Sofia och Leo kommer tillbaka till Sagofallen, där Svarta löparen precis har släppt lös mörkrets krafter. Det mystiska är att ingen riktigt vet vem Svarta löparen är. Samtidigt hotar Havsfolket att invadera landet och Sofia och Leo får i uppdrag att leta efter Sagofallens försvunna prinsessa, vars försvinnande även har en koppling till deras egen värld. I sitt sökande måste Sofia och Leo ta sig till Konungastaden, Dimslöjornas vidder och Riddarnas hed, men vägen dit är fylld av faror. På vandringen får de hjälp av några följeslagare. Men ska de lyckas stoppa Svarta löparen i tid?"
Äntligen har en ny del i den här serien kommit ut! Ni som hängt med ett tag vet att jag tyckte väldigt bra om både Styx märke och Svarta damen

Det här är alltså del tre om syskon Sofia och Leo som kan resa mellan vår egen värld och Sagofallen. Fast de kan inte riktigt bestämma själv när de ska komma dit. De blir kallade när de behövs på lite olika sätt och får berättelsen att ha lite Narnia-vibbar. För mig som älskar Narnia blir det ju lite extra nostalgikänslor över de här böckerna tack vare det.

Jag gillar hur författaren kopplar ihop händelserna i Sagofallen med sådant som händer i Sofia och Leos egna värld. När de nu måste söka efter en försvunnen prinsessa för att förhindra ett krig i ena världen finns det en liknande situation i deras också. Vägen för att lösa problemet är så klart fylld med olika faror och mysterier.

Den här boken, precis som de tidigare i serien, är fartfylld och spännande. Jag är säker på att de i slukaråldern som gillar fantasy och äventyr kommer uppskatta Blixts böcker. De innehåller dessutom fina svartvita illustrationer av Therése Larsson. Det är tänkt att bli en serie om sju delar. Och den här slutade med en riktigt cliffhanger så nu är det bara att vänta på del fyra!

4 kommentarer:

  1. Jag har ju inte läst en enda men de ligger på läslistan, mer och mer för varje gång jag läser en rec av dig. :)

    SvaraRadera