torsdag 22 mars 2018

Fejk av E. Lockhart


Originaltitel: Genuine Fraud
Sidor: 275 (Inbunden)
Ålder: Unga vuxna
"Imogen är karismatisk, föräldralös och på rymmen från sitt arv.
Jule är en fighter, en kameleont och en atlet.
En intensiv vänskap. Ett försvinnande. Ett mord, eller kanske två. En farlig romans, eller kanske tre. Lögner och lojalitet, förklädnader och svek. Den amerikanska drömmen, superhjältar, förövare och offer.
En tjej som vägrar ge folk vad de begär av henne.
En tjej som vägrar vara den hon en gång var."
Jag har läst både Kanske är det allt du behöver veta och Den ökända historien om Frankie Landau-Banks av samma författare. Den första älskade jag, den andra fick inte ens ett eget inlägg för att jag inte hade något vettigt att säga om den, vi passade inte ihop helt enkelt.

Så det var lite nervöst att plocka upp Fejk, det hade kunnat gå åt vilket håll som helst. En ny höjdare eller en till besvikelse? Jag hade tur den här gången, jag fastnade väldigt mycket för den! Det händer saker på en gång och det gör det lätt att bli indragen i berättelsen. Den är dessutom skriven på ett väldigt speciellt sätt, då den börjar på kapitel 18 och sedan går till 17, 16 och så vidare. Så man börjar i slutet och läser sig mot starten. Var lite fundersam över hur det skulle fungera men det var väldigt lyckat!

Precis som Kanske är det allt du behöver veta så är det här en bok man inte ska veta så mycket om innan man börjar läsa. Då blir det allra bäst. Så jag ska inte prata så mycket mer om den egentligen. Kan lämna det vid att jag verkligen rekommenderar den om du vill ha något lättläst och uppslukande!

18 kommentarer:

 1. Lustigt att det kan bli så totalt olika upplevelse av en och samma författare. Ingen jag känner till dock.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det! Men nu ligger hon ju på plus i alla fall :)

   Radera
 2. Uh, alltid så ledsamt när man läser något helt fantastiskt av en författare och sedan blir totalt besviken av nästa bok. Hade samma feeling med Jennifer Niven. Även om jag inte tycker att hennes andra bok var en total besvikelse, den var bara inte lika bra som Som stjärnor i natten.

  Har stått och tummat på Fejk så många gånger, måste nog ta och läsa den. Blir sugen! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har faktiskt inte vågat läsa något mer av Niven än för att jag tyckte så mycket om Som stjärnor i natten!

   Radera
  2. Jaaaa jag älskade den! En av de finaste böcker jag läst. Tyvärr är vända världen rätt något av en besvikelse. Inte alls lika fin och jag blev lite provocerad av den ibland. Jag tror inte du skulle missa något ärlighetens namn.

   Radera
  3. Då hoppar jag med gott samvete över den!

   Radera
  4. Hehe, då måste jag vara lite obstinat och säga att jag tycker precis tvärtom när det gäller Niven, föredrar "Vända världen rätt"...

   Radera
  5. Kommer du här och krånglar till saker för mig :p

   Radera
 3. Vad spännande! Jag har också läst de andra två av Lockhart och gillade dem (men har glömt det mesta nu så det var väl inget WOW antar jag) så blir rätt nyfiken nu.

  SvaraRadera
 4. Haha för mig var det precis tvärtom, gillade inte KAnske är det allt... men gillade Den ökända historien.. ;) Den här vill jag också läsa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är det mest vanliga känns det som :p jag vet ju att typ alla älskade Den okända historien!

   Radera
 5. E.Lockhart hör till en av mina favoriter efter att ha läst Kanske är det allt, Den ökända historien och Fejk! Det är något med hennes sätt att berätta som jag bara gillar skarpt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon kan verkligen vara bra! Det ska bli spännande att se vad det kommer härnäst :)

   Radera
 6. Ja, det var ett speciellt sätt att läsa på men jag gillade den också. Är sugen på att läsa mer av författaren nu!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan verkligen rekommendera Kanske är det allt du behöver veta om du inte har läst den! :)

   Radera
 7. Jag måste verkligen läsa Kanske är det allt du behöver veta! :)

  SvaraRadera