måndag 5 mars 2018

I'm the reader-tag


Nu har jag helt tappat bort vart jag hittade den här taggen, möjligtvis på Youtube någonstans men jag är inte säker. Tyckte den var rolig och passar bra på en måndag! Gör den gärna ni också :)

Välj ett ord som beskriver dig som läsare.
Allätare! 

Vilken var den allra första boken du blev förälskad i?
Jag försökte få fram ett svar från mina föräldrar till den här frågan och mamma kollade i boken de skrev i om mig när jag var liten. Där nämns en bok som heter Sängdags som tydligen skulle läsas flera gånger per dag och pappa längtade efter en ny så jag antar att det är min allra första bokförälskelse!

Inbundet eller pocket? 
Både och! Jag köper pocket och inbundet, det spelar inte så stor roll egentligen.

Hur har läsningen påverkat dig som person? 
Jag tror den har påverkat mig mycket. Jag har väldigt sällan tråkigt, det ger mig ett bra sätt att slappna av på och distrahera mina egna tankar om jag har en jobbig dag. Det har nog gett mig en väldigt bra fantasi och förmåga att tänka mig in i situationer jag kanske inte varit själv i. 


Vad läser du när du behöver bli tröstad?  
För mig är det så att jag ibland går tillbaka till böcker jag redan läst när jag behöver något som är bekant, som är tryggt på något vis. Då brukar det bli att jag lyssnar på Änglar och demoner av Dan Brown. Eller någon av böckerna om Pettson & Findus!

Vem gjorde dig till en läsare?  
Pappa skulle jag vilja påstå!

Vilken bok har förändrat din syn på världen? 
Förändrat min syn på världen...det är en svår fråga! Det böcker gör är väl att få mig att se mer av världen, öppna mina ögon för hur andra har det. Det har till exempel The Hate U Give gjort, om jag ska ta en bok jag läst nyligt. 

Beskriv ditt drömställe för läsning.
Jag älskar att vara ute i syrrans stuga på sommaren. Där finns det ingen tv, ingen dator. Det är bara lugnt och skönt och man har all tid i världen att bara läsa och läsa. Ett annat ställe som jag drömmer om att få läsa på någon gång är i en stuga på Irland eller i Skottland. Jag vill verkligen hyra en stuga på någon av de platserna någon gång och bara ta det lugnt, gå runt och fota på dagarna och läsa på kvällarna. 

12 kommentarer:

 1. Åh, vilken rolig lista. Den tar jag och gör med. :)

  SvaraRadera
 2. Ja en stuga någonstans där man inte tar med sig datorn utan bara böcker.

  SvaraRadera
 3. Vilken fin tag :) Jag tror jag måste ta och stjäla den.

  En stuga i det vackra skotska landskapet skulle ju verkligen vara drömmen att få stänga in sig i och bara plöja böcker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur! Det hade varit underbart!

   Radera
 4. Åh, vilken kul lista! Hoppas det är okej att jag snor den. Det är så roligt med listor och att kunna beskriva hur man är som "läsperson". :)

  SvaraRadera