torsdag 29 mars 2018

Unga kvinnor av Louisa May Alcott


Originaltitel: Little Women
Sidor: 350 (Inbunden)
Ålder: Unga vuxna
"Systrarna March växer upp i en pittoresk liten stad i 1860-talets USA. Det är den vackra och lite fåfänga Meg, pojkflickan Jo, känsliga Beth och romantiska Amy. Deras far är ute i kriget, familjen har ont om pengar och de får klara sig så gott de kan. Visst drömmer de om att bli rika och uppvaktade. Men som Jo säger: - Jag tror inte att fina unga damer har ett dugg roligare än vi, trots våra gamla klänningar och våra för små skor..."
Jag hade så höga förväntningar när jag började läsa den här boken. Jag trodde verkligen att jag skulle älska den. Men nej, jag är jättebesviken faktiskt. Den var inte alls något för mig.

Jag fastnar inte för karaktärerna, inte för berättelsen, inte för något. Jag kan tycka om böcker där det inte händer mycket, det måste inte vara fartfyllt hela tiden, men här blir jag uttråkad. Det bara rinner förbi och jag är verkligen ledsen för det. Jag vill tycka om den, det är ju så många som älskar den.

Så det här blev första negativa upplevelsen i min klassiker-utmaning. Trist! Hur går det för er med den här månadens klassikerläsning?

12 kommentarer:

 1. Jag måste nästan ta och läsa om den. Jag minns att jag älskade den, men har glömt handlingen. Ett tag var jag helt inne på 1800-talet och läste allt från/om den tiden. Kanske gjorde mitt intresse att boken upplevdes som bättre än jag skulle känna idag?!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju jättemånga som älskar den så chansen är väl större att jag bara är fel person för boken och inte ser hur bra den faktiskt är!

   Radera
 2. Oj, det gör att jag drar mig ännu mer för att läsa den. Tur det finns så mycket andra böcker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja man lider ingen brist på saker att läsa!

   Radera
 3. Jag har inte hunnit skriva något recension på den än, men lutar åt ditt håll också. Inte alls särskilt imponerad.

  SvaraRadera
 4. Har inte läst den men jag har den på engelska dock. Så någon gång ska jag väl läsa den. Synd att du inte tyckte om den! Hoppas nästa klassiker blir bättre! Min klassiker The Castle of Otranto, tyckte jag faktiskt om även om den var en utmaning att läsa p.g.a språket som var lite svårt för mig (äldre, romantisk engelska). Men helt klart godkänd!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad härligt att din klassiker blev bra trots språket! :D

   Radera
 5. Det är sådär med klassiker. Jag tyckte Stolhet och fördom av Jane Austen var jättetråkig. Emma däremot var intressant. Man vet lixom aldrig, och ganska ofta är de lite svårlästa och småtråkiga. Det som var väldigt nytänkande då kan kännas passé nu osv. Men din utmaning inspirerar, det är bra att våga sig på klassiker! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul att den kan inspirera! :) Det kan ju vara kul ibland att ge sig på de där man hör talas om så mycket men aldrig tar sig tid att läsa pga alla nya böcker!

   Radera
 6. Svar
  1. Som tyvärr inte riktigt passade mig :)

   Radera