måndag 11 oktober 2021

En engelsk roman av Niina Mero

 

Originaltitel: Englantilainen romanssi
Sidor: 387 (Inbunden)

"Nora bor i Finland men älskar England mer än någonting annat. Hon är galen i böckerna, konsten, musiken, humorn och gotiken. När hon får en inbjudan till sin systers bröllop i Oxford tackar hon motvilligt ja. Hon är nämligen rädd för att drömmen kanske slår verkligheten.

Väl på plats njuter hon av storslagna herrgårdar, lummiga trädgårdar och dammiga bibliotek. Det blir en både spännande och romantisk resa för Nora som träffar en gåtfull man och kommer ett mystiskt försvinnande på spåren."

På baksidan beskrivs En engelsk romans som en blandning mellan Bridget Jones, Downtown Abbey och gotisk mystik. Det var den raden som fick mig att plocka upp boken, det lät som en så underlig och intressant blandning. 

Det bästa sättet jag kan beskriva läsningen på är nog charmig. När Nora väl kommer till England är allting verkligen väldigt engelskt. Helt plötsligt blir jag sugen på att resa dit och strosa runt på gatorna hon går på, bo på någon gammal herrgård och titta ut över en storslagen trädgård. Omgivningarna görs otroligt levande av författaren.

Samtidigt finns den där gotiska känslan när hon kommer ett försvinnande på spåren. Ganska snabbt kommer det fram att familjen som hennes syster ska gifta in sig i har en hemlighet. En son som försvunnit för flera år sedan och som man inte vill prata om. Han verkar ha varit en begåvad konstnär som kanske var en aning för fokuserad på döden i sin konst. Nora kan inte låta bli att rota vidare och det är spännande att följa hennes resa. 

Vissa beskrivningar av mäns spelande muskler får mig att himla med ögonen lite men det känns ändå som det är skrivet med glimten i ögat. Det är väl där Bridget Jones-delen kommer in! 

Jag tyckte om den och hoppas på att få läsa mer från författaren i framtiden. Det är en perfekt bok om man vill ha lite spänning, humor, feelgood och väldigt mycket England!

5 kommentarer:

 1. denna har jag lånat på finska på biblioteket, onödigt att läsa översättningen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Niina Mero kar skrivit två böcker till.

   Radera
  2. Lite svårt om man inte kan finska 😄

   Radera
 2. Feelgood är inte min genre men blir ändå lite sugen att läsa den. Gillar ju England och mystik.
  /Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan nog funka även om man inte läser jättemycket feelgood! :)

   Radera