måndag 3 februari 2020

Det svarta trädet av Tana French


Originaltitel: The Witch Elm
Sidor: 608 (Inbunden)
"Toby Hennessy är en framgångsrik 28-åring som lever en sorglös tillvaro och lyckas prata sig ur de flesta knepiga situationer. Men en natt förändras allt. Efter en sen utekväll vaknar han mitt i natten av ett ljud i sin lägenhet och överraskar två inbrottstjuvar. I stället för att fly därifrån misshandlar de båda männen Toby brutalt och lämnar honom att dö.
Medan Toby steg för steg börjar återhämta sig från sina skador inser han att hans liv kanske aldrig mer kommer att bli som förut. Angreppet har skakat honom i grunden och det är först när han och flickvännen Melissa söker sin tillflykt till familjens ståtliga släktgods, Ivy House, som han anar en viss ljusning.
Men så görs en dag en chockerande upptäckt. Under en lek i trädgården sträcker sexårige Zach, ett av Tobys kusinbarn, in sin hand i en ihålig gammal alm. Till sin fasa ser han att det föremål han fått tag i är en människoskalle.
Det makabra fyndet öppnar porten till en länge dold familjehemlighet, med oanade rötter i Tobys barndom. Allt han trott sig veta om sitt förflutna ställs på ända, och med växande obehagskänsla går det upp för Toby att han inte längre kan lita på sina egna minnen. Vem är han, egentligen? Och vem var han den sommar då almen blev en grav?"
Det här är en bok jag verkligen längtat efter att läsa. Den har varit på min TBR flera gånger men jag har bara inte hunnit med så nu när det äntligen skulle bli av i januari var jag jätteglad. Men, jag läste inte ens ut den och det är så tråkigt.

Jag kom igenom nästan halva men insåg att jag var uttråkad. Jag tyckte inte om Toby, brydde mig inte om liket i trädet och tyckte att handlingen gick otroligt långsamt framåt. Det kändes inte ens som att jag missade något när jag inte fick veta vem som var mördaren och hur kroppen hamnat i trädet. Så tyvärr var det här inte alls en bok för mig.

För mig som oftast avslutar böcker känns det ganska konstigt att nu ha lagt undan två oavslutade på kort tid! Men det kanske är en bra utveckling, att kunna lägga undan böcker som man inte fastnar för?

8 kommentarer:

 1. Japp, jag tycker absolut att du ska se det som utveckling. Det finns ju sååååå många böcker att läsa, så varför ska man då lägga tid på de dåliga? Jag brukar också streta mig igenom de sämre böckerna och borde bli bättre på lägga undan dem om de inte passar mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har du helt rätt i! Det finns så många man har på vänt och så lite tid att hinna med alla så lika bra att bara läsa de man fastnar i :).

   Radera
 2. Åh, vad tråkigt att se fram emot en bok så mycket och sen inte tycka om den! :( Jag tänkte först skriva att boken lät intressant, men jag är allergisk mot sega böcker, haha. Så nä.. lät inte alls läsvärt faktiskt.

  Jag har också svårt att lägga ifrån mig böcker som jag inte läst ut, trots att de tråkar ut mig. Men samtidigt försöker jag tänka att bok lär inte ändras och tiden jag lägger på nåt tråkigt får jag ju aldrig tillbaka.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja! Riktigt trist :( Och den låter ju intressant på beskrivningen men nä, det gick verkligen inte.
   Det är sant! Man ska inte lägga tiden på något man inte gillar, det finns så många andra böcker att läsa :)

   Radera
 3. Men så tråkigt! Den verkar ju stå bra i presentationen... :-(

  SvaraRadera