måndag 17 februari 2020

De två vulkanernas dal av Susanne MacFie


Originaltitel: De två vulkanernas dal
Sidor: 204 (Kartonnage)
Serie: Legenden om De Fyra Elementen (del 4)
Ålder: 9-12
"Nu gäller det! Kommer Embla, Noel eller någon av de andra spelarna lyckas ta sig till mål i det spännande spelet om De Fyra Elementen? Ett riskfyllt spel fullt av utmaningar, där det gäller att ta sig genom fyra sfärer Sammetsbergen, Vattendeltat, Himlavalvet och Eldsklyftan.
Embla och Noel har kommit fram till De Två Vulkanernas Dal. Här råkar de ut för mängder av farligheter; giftiga eldskorpioner, svavelosande vulkaner, dramatiska luftfärder och riskabla experiment. Dessutom måste de handskas med sin fiende Umber, vars vilda framfart hotar de fyra sfärernas existens och hela spelets fortsatta framtid"
Rebecka var gullig och skickade de två sista delarna som kommit ut i serien om De fyra elementen. I den här, den fjärde, får vi fortsätta följa Embla, Noel och alla de andra i sina försök att vinna spelen och få träffa den person de längtar efter i Lycksalighetens glänta.

Det är verkligen lättlästa böcker som jag tar mig igenom i en sittning. Lite kanske det börjar kännas som upprepningar nu då upplägget är ganska lika i de olika delarna även om farorna och utmaningarna i sig är nya. Men jag hade ändå en väldigt mysig lässtund med den här boken och uppskattar den för vad den är.

Sista boken heter De Fyra Fallens Grotta. Den är redan läst och inlägg kommer väldigt snart! Tyvärr dalade mina känslor ganska mycket där på grund av en väldigt speciell sak som bara gjorde mig förvirrad. Men mer om det i ett eget inlägg!

2 kommentarer: