torsdag 2 januari 2020

Kärlek, bakelser & en mops av Annie England Noblin


Originaltitel: Pupcakes
Sidor: 358 (Pocket)
"Ibland är en oönskad förändring det bästa som kan hända.
Brydie Bensons liv är en enda röra. Hon är nyskild, arbetslös och har inte ens tak över huvudet. Motvilligt tackar hon ja till erbjudandet att bo gratis i ett stort hus, mot att hon tar hand om den dreglande och deprimerade mopsen Teddy som ingår i avtalet.
För att kunna betala sina räkningar tar Brydie ett nattjobb på bageriet i mataffären, och det är där hon får den briljanta idén. Varför inte kombinera sin kärlek för bakning med sina nyfunna hundkunskaper? Det hembakade hundgodiset blir snabbt en succé, och mitt i allt dyker den irländska varghunden Sasha upp med sin husse, läkaren Nathan Reid med de ostyriga lockarna och leendet som får Brydies hjärta att slå snabbare än vanligt.
När hösten övergår till vinter går det upp för Brydie att livet är ungefär som att lära sig ett nytt kakrecept: man måste testa några gånger innan det blir perfekt."
Det här var riktigt mysig, lättsam läsning. Perfekt feelgood för hundälskare! Det kombinerat med lite allvar gjorde att jag hade ganska svårt att lägga ner den. Den var kanske inte lika mörk som jag oftast gillar att ha mina feelgoodböcker men det fanns ändå något där i bakgrunden. Brydies tillitsproblem efter skilsmässan från sitt ex och även trubbel i relationen med hennes mamma och minnena av hennes pappa. Hon hade lite att bearbeta under bokens gång!

Hundarna i den är riktiga personligheter också vilket jag gillar. Brydie kommer verkligen in i ett gäng hundälskande människors liv och ganska motvilligt (till en början i alla fall) dras hon in i glädjen och bekymren som kommer med att ha hund och försöka förstå vad de behöver och vill. Det är inte lätt alla gånger, tänk om de kunde prata!

Förresten, den här boken kan ha den sötaste originaltiteln jag någonsin sett, Pupcakes! Man får dessutom njuta av lite mopsbilder här och där under berättelsen. Och i slutet finns det recept på olika sorters hundgodis man kan baka. De har jag inte hunnit testa ännu men jag återkommer med resultaten och vad mitt lillmonster tycker om dem!

2 kommentarer:

  1. Jag tyckte också om den här! :D Om du testar något av recepten får du gärna berätta vad monst... jag menar Nitro, tyckte om det. ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Han kommer komma med grymt ärliga betyg! :p

      Radera