torsdag 23 januari 2020

Nemi 666 av Lise Myhre


Originaltitel: Nemi 666
Sidor: 160 (Häftad)
Serie: Nemi (del 6)
"I sjätte albumet av Nemi är mycket sig likt, samtidigt som serien hela tiden utvecklas. Nemi festar på den lokala krogen där hon innehar shotsrekord och hon försöker sluta röka. Hon lever vidare efter devisen "det är lättare att få förståelse än tillåtelse" och filosoferar över svårigheten att träffa den rätta. Just han tycks aldrig komma i hennes väg, men Nemi möter desto fler knäppskallar, som avisas med vassa repliker."
Det här seriealbumet med Nemi fick jag av supersnälla Snowglitter! Det dök upp som en överraskning med posten och jag blev verkligen jätteglad. Nemi är en figur jag har tyckt mycket om att följa tidigare i livet. Speciellt under åren jag bodde i Värmland så minns jag att jag brukade kolla i tidningshyllorna när man var inne i Karlstad och handlade för att se om jag kunde hitta någon Nemi.

Så det här var riktigt nostalgiskt för mig. Många av stripparna hade jag redan läst men det gjorde verkligen ingenting. De tål att läsas om och om igen. Det är en så härlig blandning mellan humor och allvar. Vissa är så att man skrattar högt åt dem, medan andra tar upp de mer allvarliga delarna av livet, uppbrott, saknad, hur man går vidare. Allt ryms i Nemi-serierna och det är så härligt!

8 kommentarer:

 1. Nemi <3 Det og Donald Duck er nok de to tegneseriene jeg er aller mest glad i og alltid har satt pris på =D Fin omtale av boka, er enig i at Nemi byr på noe for enhver smak :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja Kalle Anka läste jag också mycket av som liten! :) Prenumererade på tidningen ganska länge :)

   Radera
 2. Jag har också alltid gillat serien om Nemi! Väldigt träffsäkra iakttagelser i den serien. Men hur cool Nemi än är, och hur trist det än låter, så är jag nog ändå mer som hennes kompis, Cyan ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha jag är nog faktiskt också mer som Cyan om jag ska vara riktigt ärlig med mig själv :P

   Radera
 3. Åh, det här var verkligen nostalgi! Så många minnen som vaknar till liv från ens tonår. Så himla härligt! Nemi är ju en kul serietidning, borde nog läsa den för det var väldigt många år sen. Tack för påminnelse och minnena! :P

  SvaraRadera