torsdag 16 januari 2020

Kura skymning av Josefin Roos


Originaltitel: Kura skymning
Sidor: 218 (Häftad)
"Två människor lever vid foten av ett fjäll, en tredje i staden en bit därifrån, nära varandra men utan att träffas. De delar en fruktansvärd hemlighet, en händelse som ödelade deras barndom. När märkliga saker börjar hända tvingas de att åter möta sitt förflutna. Medan våren övergår i sommar och en omöjlig värme rusar över fjället, drivs de tre barndomsvännerna på olika sätt allt djupare in i en längtan efter något som för alltid har gått förlorat."
Den här boken såg jag inne hos Scyllas hylla och beskrivningen av den gjorde mig väldigt nyfiken. Så när hon frågade om jag ville läsa den tackade jag så klart ja och en dag dök den upp med posten!

Det är en väldigt melankolisk och drömsk berättelse. Där verkligheten inte alltid är så lätt att urskilja. Händer verkligen allt det här underliga under sommaren eller är det saker som huvudkaraktärerna inbillar sig? Hur det än är så påverkar det dem väldigt mycket. Förgör och läker.

Jag skulle nog beskriva den som en berättelse om hur något i det förflutna kan göra så att folk inte klarar av att leva i nuet. Det är alltid något som hänger över dem och gör så att livet inte riktigt når fram. Jag tyckte om den, det var berörande läsning och jag gillar den där känslan av att nästan ha läst en dröm.

Nu tänker jag att jag gör som Scylla och låter den här vandra vidare så att andra får chansen att läsa den. Tycker du att Kura skymning låter som något du skulle gilla? Skriv det i en kommentar så reser boken vidare till dig, den som är först ut med att hojta till får den.

4 kommentarer: