fredag 3 januari 2020

10 böcker jag vill läsa 2020!


22 kommentarer:

 1. Det var ett tag sen, men när jag läste Påven Johanna gillade jag den mycket. Det skall bli spännande att se dina tankar om den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har hört så mycket bra om den så det ska bli spännande! :)

   Radera
 2. Jag har inte läst Påven Johanna, men den kan säkert vara rolig att läsa, bara man inte får för sig att historien är sann. Det har aldrig funnits någon kvinnlig påve. De som påstår det brukar ha svårt att berätta vilken av påvarna detta skulle vara. Men boken behöver ju inte vara sämre för det. Da Vinci-koden är en bra bok och det är trilogin om Arn Magnusson också, men lustigt nog finns det många människor som tror att historierna är sanna :O

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha oj, jag visste inte att det var en grej att folk trodde att det var på riktigt? Jag har alltid sett den som en roman.

   Radera
 3. Blonde är superbra! Jag har med den på en liten lista med böcker jag vill läsa om i år.
  Eragon läste jag som tonåring men avslutade aldrig serien. Borde ta och läsa om den för vill minnas att jag gillade den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tror jag verkligen på! Måste ta tag i den i år :)

   Radera
 4. Jag läste Påven Johanna för ett antal år sedan och gillade den jättemycket. Även jag är så sugen på att läsa Blonde i år.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kanske blir året vi båda lyckas läsa Blonde! :D

   Radera
 5. Åh, Cinder!!! Jag ÄLSKADE hela den serien när jag läste den! Sååå himla bra!! Och ja, Cinder är första boken. Hoppas att du läser den i år och att du gillar den. Lite avundsjuk på att du har den kvar att uppleva för första gången. :) Och åh Eragon!! Älskade den också när jag läste den för typ 13-14 år sedan. Det var den boken som fick mig att börja läsa fantasy. Hela serien är bra men första boken är bäst. :)
  Av de övriga böckerna i videon har jag även Musselstranden och Wolf Wilder. Vill så klart läsa båda men de har blivit bortglömda.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter lovande! :D Som det ser ut nu blir den läst redan i februari då jag fått sällskap av en annan tjej som vill läsa den! Eragon får nog vänta lite men förhoppningsvis hinner jag med den också i år :) Den lockar faktiskt väldigt mycket!

   Radera
 6. Blonde väntar i min bokhylla också...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju en hel del böcker som väntar på en :D

   Radera
 7. Cinder läste jag nyligen och gillade supermycket! :)

  SvaraRadera
 8. 'Musselstranden' står här i hyllan också. Har gillat allt jag läst av Hermansson, men inte f-n kommer jag till skott med dem (ja, det är fler) som står i hyllan för det. 'Blond' står också i hyllan, men du vet, jag och tegelstenar :/ 'Eragon' har jag försökt lyssna på två gånger, men givit upp för att den var så förbålt tråkigt. Fast den KAN ju inte vara tråkigt liksom. Är inte Eragon 2:a eller 3:e delen? Får för mig att den första heter 'Den äldste' eller något liknande - eller är jag helt ute och cyklar nu? 'Cinder' låter ju riktigt spännande - ser jag nu när jag har googlat. Har blivit så totalt avskräckt av det där fruktansvärt fula omslaget att det bara inte funnits på kartan att ens kolla in den förr (jojo, så fördomsfull är jag!). Random Riggs vill jag också läsa del 2 av.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har faktiskt bara Musselstranden oläst av henne! Har lyckats hålla mig från att köpa på mig fler än så länge. Eragon är första, Den äldste är andra och sen minns jag inte ordningen på de andra två :). Cinder blir nog läst redan i februari faktiskt! :)

   Radera
 9. Musselstranden och Blonde tycker jag definitivt att du ska läsa. Sen blev jag själv sugen på att fortsätta Mrs P-serien (har också bara läst första delen) samt Library-boken, tack för dessa tips.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ska jag absolut göra! Förhoppningsvis i år :D

   Radera
 10. Eragon skulle jag vilja läsa om för jag har några (inte sista?) delar till i hyllan som jag inte har läst. Blonde älskade jag och både Påven Johanna och Musselstranden minns jag att jag tyckte om också. Av de engelska har jag bara läst Cinder. Jag tyckte att den var okej men jag är väl inte helsåld. Kan tänka mig att läsa vidare i serien men inte något jag kastar mig över just nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter som jag har mycket bra framför mig :D Ska bara se till att faktiskt läsa dem också.

   Radera
 11. Changeling, är det den berättelsen som blev film med Angelina Jolie i huvudrollen? I så fall är det en fasansfull berättelse som baserar sig på verkliga händelser. Den filmen glömmer jag aldrig. Gissar att boken kommer att vara väldigt stark. Blonde vill jag också läsa, den har jag haft i bokhyllan under halva mitt liv känns det som utan att den blir läst. Väldigt nyfiken på vad du kommer att tycka om de två böckerna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Changeling är inte samma som filmen :) Den här boken kom ut förra året har jag för mig! Blonde är både lockande och skrämmande, så stor men jag är samtidigt säker på att jag kommer tycka jättemycket om den!

   Radera