måndag 6 januari 2020

The Last Wish av Andrzej Sapkowski


Originaltitel: Ostatnie Zyczenie
Sidor: 384 (Häftad)
Serie: The Witcher (del 1)
"Geralt of Rivia is a witcher; his sole purpose is to destroy the monsters that plague the world. But not everything monstrous-looking is evil, and not everything fair is good, and in every fairy tale there is a grain of truth."
Jag kom först i kontakt med The Witcher när jag såg sambon spela det tredje spelet. Det var väldigt roligt att titta på. Sedan såg jag att Netflix skulle göra en serie och då bestämde jag mig för att även testa att börja läsa serien! Min plan var egentligen att läsa ut boken innan vi började titta på den men det gick inte riktigt som planerat. Vi hann kolla alla avsnitt innan boken blev utläst.

Det gjorde absolut ingenting. Mycket i boken är inte med i serien så jag fick nya äventyr med Geralt. Det var spännande att se hur de gjort om allt för att passa till Netflix. Jag gillade båda upplevelserna, läsningen och tittandet. Skådespelaren som spelar Geralt gör ett riktigt bra jobb och de två kvinnliga huvudkaraktärerna är också toppen!

Den här boken är nästan mer som en novellsamling med olika äventyr. Det är ingen sammanhängande berättelse utan hoppar mellan olika situationer. Det är väl mer tänkt för att man ska få en inblick i Geralts värld innan den "riktiga" bokserien sätter igång kan jag tänka mig.

Det var härlig läsning och kul att jag fastnade! Fantasy är inte det jag läser mest av och verkligen inte på engelska så jag var lite orolig först faktiskt. Nu ser jag fram emot att fortsätta med serien under tiden som jag väntar på att säsong två ska komma.

10 kommentarer:

 1. Första boken gjorde också att jag verkligen fastnade för serien överlag. Hört mycket bra om spelen, men själv aldrig prövat men blev ju nyfiken. Netflixserien gjorde ju inget bättre direkt, för nu är man helt besatt, haha. Bra serie överlag, oavsett om det gäller böckerna, spelen eller netflix :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaaa besatt är rätt ord! Behöver mer Geralt i mitt liv nu :p

   Radera
  2. Tycker att skådisen passade så bra som Geralt, vilket gjorde mig rejält förvånad! Trodde han var för mesig för sånt, men nääää. Sjukt grym! haha.

   Radera
  3. Det gör han verkligen! Jag har ingen riktigt koll på honom från innan men han var verkligen perfekt här :D Lite kul att han är nördig själv och har spelat spelen och läst böckerna!

   Radera
  4. Han spelade ju Superman innan och på grund av det (antar jag) tyckte jag han kändes lite för... vad ska man säga, tråkig? Helylle-aktig? Seriös? - för att spela en sån roll som Geralt. Men sen upptäckte man ju att nä, han var ju inte alls sån! OCH han är själv nörd! Haha. Man ska uppenbarligen inte döma folk för snabbt ;)

   Men jag gjorde samma miss med han polispappan i Stranger Things (som har hand om Eleven) när jag hörde att han skulle spela Hellboy. Tänkte att det kommer ju bli skit. Men nä du, jäklar vilken perfect match det va!

   Radera
  5. Visste inte att han som tar hand om Eleven spelar Hellboy! Det var oväntat men måste kolla in det lite mer då :D

   Radera
 2. Har den här på min att-läsa-lista. Sambon vill verkligen, verkligen att jag ska läsa den så vi kan se serien tillsammans!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gör det! Serien är jättebra också! Vill ha andra säsongen nu nu nu!

   Radera
 3. Men, vilken rolig överraskning, att se att du läst första delen om Geralt! Jag plöjde hela teveserien på nolltid och gillade den. Nu har jag litet abstinens och tidigare i dag kollade jag runt om någon bokhandel har böckerna (det skall tydligen bli sju delar, eller är de redan utgivna allihop..?), och skall beställa första och andra delen. Skådespelarna är perfekta för sina roller i teveserien tycker jag, även om jag liiitet grand retar mig på Geralts grymtande svar ibland :) Väldigt nyfiken på hur det här skall sluta och vad allt kommer att betyda längre fram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst var tvserien bra! Blev lite lagom besatt av den och vill ha säsong två nu :). Haha jag skrattade också lite åt hans "hm" som kom ganska ofta! Måste skaffa andra boken snart så jag kan fortsätta läsa :)

   Radera