torsdag 30 januari 2020

OMG THIS SONG! Book Tag


MY JAM: A song you must listen to every time it comes on, no matter how old or how many times you’ve listened to it / A book you’ll never get sick of.

Jag kommer nog aldrig bli trött på låten Iris av Goo Goo Dolls och detsamma gäller Sagan om Isfolket av Margit Sandemo.


THROWBACK: A song that reminds you of the cringiest time of your life / A book that also reminds you of this time (or just something you wouldn’t like as much if you picked it up for the first time now).

Det här var svårt. Jag vet inte om jag har någon låt som påminner mig om en sådan period. Jag har låtar som påminner mig om när jag mått riktigt dåligt. En grupp jag inte kan lyssna på idag är Stum. De lyssnade jag på i tonåren när jag mådde riktigt skit och jag blir påmind om det om jag hör låtarna idag så jag låter bli. En bok som påminner mig om den tiden vet jag inte om jag har. Men ska jag istället ta en bok som jag kanske inte skulle gilla om jag läste den nu så är det nog Twilight.

REPLAY: A recent song you have on repeat right now / A recent favourite book.

Rain av Ben Platt spelas ganska flitigt när jag lyssnar på musik nu. Och en bok jag verkligen gillade som jag läste ut den här månaden får bli The Passangers av John Marrs.GETS ME: This Song is Me / This Book is Me in book form.

Hm. Den här var också lite klurig men jag kör på Fight Song av Rachel Platten och boken blir så klart Introvert av Linus Jonkman.


WUT: Weird but I liked it? / A unique book that stuck out to you for whatever reason.

Jag vet inte om jag har någon direkt konstig låt jag gillar? Något som kanske är ovanligt för min musiksmak är att jag gillar gruppen Pain. Det är lite hårdare musik än jag vanligtvis lyssnar på. Bokvalet blir nog Night Film av Marisha Pessl eftersom läsupplevelsen var så unik när jag kunde få mer saker till boken tack vare en app.

CHILL: Favourite chill, relaxing song / A book you’d curl up with and read on a rainy day.

River Flows in You av Yiruma är väldigt avslappnande tycker jag. På en regnig dag skulle jag nog krypa upp och läsa om någon av Fredrik Backmans böcker, eller kanske läsa om Harry Potter.


ADDICTING: Guilty pleasure song – one that’s catchy and addicting but not a whole lot of substance / Guilty pleasure, trashy, fast, light read.

Tror faktiskt inte jag känner något guilty pleasure över någon låt jag lyssnar på. Jag har kollat igenom min Spotifylista men hittar inte någon som jag känner passar in. Samma med böcker, jag har inget som är guilty pleasure. Jag läser det jag läser. Hm tråkigt svar kanske men kan inte komma på något som passar in.

2 kommentarer:

 1. Ack ja, denna Twilight. Så här i efterhand var det kanske slöseri med tid, men just då gillade jag dem. Eller ja, fram till del tre, för del fyra var typ 300 sidor för lång och då började jag komma till insikt om att det kanske inte var så lysande när allt kom omkring. Men precis som många andra blev jag biten... ;)
  Angående guilty pleasure så tycker jag att ditt svar är bra. Det måste väl vara bättre att njuta av allt man läser utan att skämmas? Jag står för det jag läser, för det är min boksmak som gäller i mitt liv och det ska ingen annan lägga sig i, och framför allt inte sätta någon dum stämpel på. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha samma här! När jag läste den serien så slukade jag den verkligen. Men nu hade jag nog sett en hel del problem i storyn och inte fastnat alls. Vad skönt att du också ser det så! Man ska inte skämmas för det man gillar :)

   Radera