onsdag 1 januari 2020

De tre stjärnornas skog av Susanne MacFie


Originaltitel: De tre stjärnornas skog
Sidor: 164 (Kartonnage)
Serie: Legenden om De Fyra Elementen (del 3)
Ålder: 9-12
"Nu är det dags för den tredje sfären i det spännande spelet om De Fyra Elementen. Ett riskfyllt spel fullt av utmaningar, där det gäller att ta sig genom fyra sfärer Sammetsbergen, Vattendeltat, Himlavalvet och Eldsklyftan.
Embla och Noel har lyckats passera De Sju Topparnas Rike och De Fem Flodernas Stad och är nu framme i De Tre Stjärnornas Skog. Här måste de tävla i den stora fågeluppvisningen. Vinner de får de den magiska amuletten, som behövs för att gå vidare till sista nivån i spelet. 
Embla och Noel kastas in i ett gastkramande äventyr med livsfarliga hängbroar, giftiga eldsalamandrar och hämndlystna huvudjägare. Samtidigt gör deras fiende Umber allt för att stoppa dem från att ta sig vidare i spelet."
Rebecka var snäll och skickade del tre i serien Legenden om De Fyra Elementen till mig. Hon har tidigare skickat del ett och del två som jag verkligen gillade! Det var härligt att få läsa om Embla och Noel och deras äventyr igen.

Det var även perfekt läsning för en trött hjärna där runt jul. Då kunde jag bara sjunka in i den här spännande och lättlästa berättelsen. Embla och Noel spelar ett spel som heter De Fyra Elementen. Det utspelar sig i en annan värld där tävlande ska ta sig igenom fyra olika delar. De som lyckas får träffa vem de vill, levande eller död. Embla saknar sin tvillingbror Samuel och kommer göra allt hon kan för att få chansen att se honom igen!

Jag kan tänka mig att den här serien är riktigt uppskattad i sin tänkta åldersgrupp också. Det är spännande utan att vara för läskigt, det blir aldrig tråkigt och det finns en riktigt fin vänskap mellan Embla och Noel.

Nu får jag hålla tummarna att del fyra på något magiskt vis dyker upp framöver också!

2 kommentarer:

  1. Kanske kan vara något för Astrid och mig att läsa.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja den är absolut värd att testa! :)

      Radera