onsdag 20 november 2019

Det enda du behöver av Sylvia Lidén Nordlund


Originaltitel: Det enda du behöver
Sidor: 270 (Kartonnage)
Serie: Serien om Mia (del 3)
Recensionsexemplar: Från författaren, tusen tack!
"Det enda du behöver är en intim berättelse om nära familjerelationer och modet att våga följa sitt hjärta - och sin hjärna. Mia behöver finnas vid sin mors sida i livets slutskede. Hur ska hon klara av det, inte minst med tanke på deras hopplösa relation? Dottern Frida tyr sig mer och mer till exmannens nya. Innerst inne är Mia avundsjuk på deras fina kontakt. Dessutom måste hon hantera en nyhet som utmanar hennes innersta önskan... Kommer Mia kunna leva med att hennes stora kärlek och Frida är på kollisionskurs? Eller måste hon välja..."
Det här är sista delen i trilogin om Mia. De två tidigare delarna heter Allt det du måste och Om du bara vågar. Jag gillade första, tyckte ännu bättre om tvåan och kan nu säga att trean är min favorit. Det har verkligen gått uppåt hela tiden.

I den här känns det som att Mia har kommit mer i fas med sig själv. Hon har blivit lite tryggare och stadigare och det är fint att se som läsare när jag följt henne genom så mycket svårt i två böcker redan. Med det sagt är det inte konfliktfritt här heller, hennes exman är fortfarande en tölp vissa stunder, hennes dotter kommer inte riktigt överens med hennes nya partner och hennes mamma har inte lång tid kvar. Det är fortfarande mycket hon måste hantera men det känns ändå som att hon har hittat en styrka i sig själv.

Det här känns som ett värdigt avslut på hennes berättelse och jag är glad att jag har fått följa med på resan! Letar ni efter böcker som tar upp vardagsproblem, saker som lika gärna skulle kunna vara hämtade från verkliga livet och äkta känslor kan jag rekommendera de här tre böckerna.

2 kommentarer: