onsdag 13 november 2019

Mörkret inom honom av Andreas Ek


Originaltitel: Mörkret inom honom
Sidor: 386 (Pocket)
Serie: Jannica Brandt (del 1)
Recensionsexemplar: Från författaren, tusen tack! 
"Kriminalinspektör Niklas Fridh vid Stockholm Syds enhet för grova brott förväntar sig en lugn återgång till arbetet, efter några månaders sjukskrivning. Men när en ung kvinna hittas brutalt mördad i ett friluftsområde, blir jakten på en kallblodig gärningsman högst personlig.
Tillsammans med sin ambitiösa kollega Jannica Brandt tar Niklas helt nya vägar för att hitta fram till sanningen. När det visar sig att mördaren har fler liv på sitt samvete, avslöjas kopplingar till ett av Niklas tidigare fall - ett ärende som han aldrig kunnat glömma..."
Förutom att skriva riktigt jäkla bra böcker jobbar Andreas Ek som polis i Stockholm. Han är kriminaltekniker och jobbar med brottsplatsundersökningar. Det är något som märks i hans nya bok, Mörkret inom honom.

Det är en välskriven deckare och eftersom författaren verkligen har insyn i hur det går till i verkligheten så känns allting väldigt trovärdigt. Det vävs till och med in i boken någon gång när en av karaktärerna reflekterar över hur annorlunda polisarbetet är på riktigt jämfört med vad man ser på film.

Själva storyn är otroligt spännande. Hade jag inte behövt sova och jobba hade jag antagligen sträckläst de nästan fyrahundra sidorna. Jag ville verkligen inte sluta när jag hade börjat. Samtidigt fick den mig att överväga att aldrig gå utanför dörren igen. Speciellt inte i mörkret. Det som händer är så obehagligt och som jag sa tidigare känns allting realistiskt vilket gör det svårt att värja sig och tänka att det bara är en bok.

Jag går inte in mer på vad den handlar om för det är faktiskt bättre om man inte vet mer än det som står på baksidan. Den slog undan fötterna på mig i alla fall när allt till slut började nystas upp. Andreas Ek har tidigare skrivit Raseri och Törst, de handlar också om en polis men i en helt annan situation än i Mörkret inom honom. Nu är det bara att vänta på nästa bok för det här är ett författarskap jag kommer fortsätta följa!

4 kommentarer:

  1. Efter att ah läst hans andra böcker är jag verkligen nyfiken på den här! Även om det är en annan typ av bok så kan jag ändå tänka mig att han skriver fängslande i denna också. :)

    SvaraRadera
  2. Spännande med en riktigt välskriven deckare.

    SvaraRadera