torsdag 18 juli 2019

The Time Machine av H.G. Wells


Originaltitel: The Time Machine
Sidor: 148 (Häftad)
"A Victorian scientist and inventor creates a machine for propelling himself through time, and voyages to the year AD 802701, where he discovers a race of humanoids called the Eloi. Their gently indolent way of life, set in a decaying cityscape, leads the scientist to believe that they are the remnants of a once great civilization. 
He is forced to revise this assessment when he comes across the cave dwellings of threatening ape-like creatures known as Morlocks, whose dark underground world he must explore to discover the terrible secrets of this fractured society, and the means of getting back to his own time."
Det här var månadens klassiker för juli! En bok jag har velat läsa ända sedan jag hittade den i en second handbutik. Jag tycker verkligen om min utgåva med sina mjuka pärmar, den är inbjudande att läsa.

För ett tag sedan lyssnade jag på podden Fictional, där en kille läser upp olika klassiska berättelser på sitt eget speciella sätt. Jag tycker att han är riktigt rolig och har lyssnat en hel del på honom. Han tog upp The Time Machine och det avsnittet fick mig att bli ännu mer sugen på att plocka upp boken.

Nu är det gjort och jag tyckte verkligen om den. Det är ju min andra bok av Wells, tidigare har jag läst Världarnas krig. Jag gillade den också men tror faktiskt att den här är ännu bättre. Jag kanske bara är svag för tidsresor på grund av Doctor Who! Det är lite svårt att föreställa sig allt som beskrivs i bokens framtid, men samtidigt väldigt fascinerande.

Det är en kort bok men den innehåller ändå väldigt mycket. Den funderar över samhället och jordens och människornas utveckling. Jag är glad att jag äntligen har läst den!

10 kommentarer:

 1. Den vill jag också läsa, liksom Världarnas krig. Får bli mina val när du kör 6 klassiker på 6 månader del 5 ;)

  SvaraRadera
 2. en bok jag vill läsa, har i min bokhylla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas du kommer tycka om den när du läser den! :)

   Radera
 3. Jag älskade ju Världarnas krig så den här låter lovande! Har inte den här boken än men det ska det bli ändring på. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så många böcker att att skaffa! ;)

   Radera
 4. Den måste jag komma ihåg att fråga efter på biblioteket!

  SvaraRadera
 5. Detta råkar faktiskt vara en av mina favoritfilmer! Jag har aldrig läst boken, men filmen har jag sett flera gånger om.

  Ifall man gillar tidsresor och liknande kan jag tipsa om "The time traveler's wife" (dock film). Både den och Time Machine är bra filmer!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vill verkligen se filmen till den här! :) The time traveler´s wife har jag både läst och sett :D

   Radera