torsdag 11 juli 2019

Locke & Key: Volume 3 - Crown of Shadows av Joe Hill & Gabriel Rodriguez


Originaltitel: Crown of Shadows
Sidor: 152 (Inbunden)
Serie: Locke & Key (del 3)
"Sam Lesser may be dead and gone, but Dodge still has use for him, and in the first chill days of October, will make contact with him again. The dead know things the living may not, and Sam's restless spirit has had time to discover the thing Dodge wants to know most of all... where to find the key to the black door."
Tredje delen i den här härliga serien! Det går verkligen alldeles för länge mellan gångerna då jag plockar upp dem. Och nu efter att ha läst den här har jag inte ens fler hemma så det lär tyvärr dröja lite igen!

Men varje gång det händer så njuter jag. Dels på grund av själva berättelsen som är mörk, full av monster och riktigt spännande. Och dels på grund av de underbara illustrationerna. De gör verkligen så att allt kommer till liv. I den här delen har skuggor en viktig del. Viktig och ganska läskig. Jag vill verkligen inte vara med om det som händer här!

Det finns så många hemligheter också. Nycklar som går överallt och gör underliga saker. Ett skåp som reparerar allt du sätter in i det. Låter praktiskt eller hur? Men kan det verkligen laga allt? Karaktärerna är en annan del att älska. Speciellt de tre barnen som får stå ut med alldeles för mycket. En mamma som går sönder, ett hus som är fullt av hemligheter och människor/varelser som vill åt de hemligheterna och inte skyr några medel för att lyckas. Syskonens relation genom allt det är riktigt fin att följa.

Jag kommer absolut att fortsätta läsa serien, men det kanske dröjer ett tag nu när jag inte har fler delar hemma.


8 kommentarer:

 1. Men usch så härligt läskiga dem här serierna verkar vara! :D Det här är nog verkligen något för mig, ska försöka skaffa dem någon gång. :) Vet du hur många delar det finns i serien?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja gör det! Tror du skulle gilla dem :) Jag har faktiskt ingen riktig koll på hur många det finns, borde kolla upp det :p.

   Radera
  2. Det är lugnt, nu vet jag ju att det finns tre delar i alla fall! :p

   Radera
  3. Och några till! :D vet bara inte hur många :p

   Radera
 2. Åh, intressant. Gillar hur det är tecknat också (ett måste, annars vägrar jag läsa!). Bra tips! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Teckningsstilen är viktig! Blir stort störningsmoment om man inte tycker om den och försöker läsa tycker jag :)

   Radera
 3. Hu då! pep Scylla Harhjärta.

  SvaraRadera