torsdag 4 juli 2019

Den onde trollkarlen av Familjen Sjökvist


Originaltitel: Den onde trollkarlen
Sidor: 398 (Inbunden)
Serie: Landet Långt Långt Borta (del 1)
Ålder: 9-12
"Det var en gång för länge sedan, på en planet, i ett land, långt långt borta. Så börjar sagan om hur vänskap och kärlek utmanar ondskans krafter!
En kamp mot tiden, mot sig själva och mot Osil, Kejsaren av de Svarta Bergen. Hinner hjältarna rädda vännerna och världen ? Vad eller vem behöver offras för att lyckas.
Sagan har kommit fram genom att familjen Sjökvist före sänggåendet tillsammans berättat sagor för varandra och utsett olika gosedjur till hjältar, ondskefulla fiender och helt vanliga kissekatter.
Sagan är mycket lång faktum är att den pågår än idag. Vi får följa katternas äventyr, kärlek, rädsla och hur de nästan hela tiden lyckas lösa de problem som kommer i deras väg."
Familjen Sjökvist var snälla och skickade den här boken åt mig som tack för att jag har följt deras Instagram väldigt länge! Tusen tack för det.

Det är en väldigt speciell berättelse om modiga katter, ondskefulla trollkarlar och både onda och goda drakar. Plus massa annat! Det är så fint att boken kommit till från berättelser de tillsammans hittat på innan läggdags. Vilken fantasi! Det värmer i hjärtat och påminner mig om att jag och pappa också hittade på en egen berättelse när jag var liten.

Familjen dyker själva upp i berättelsen ibland och hjälper katterna att lösa problemet. Samtidigt kommer det lite lärorika stycken om olika ämnen som hänger ihop med historien. Det är verkligen ett jättefint projekt de har på gång tillsammans. Boken är illustrerad och många av bilderna har barnen varit med och ritat.

På bilden här nedan ser ni lite ur boken plus ett kortspel som de har gjort! Bilderna på korten finns även med i boken.

8 kommentarer:

 1. Väldigt kul att läsa dina fina ord, värmer i hjärtat att boken även väckte minnen från din barndom till liv! Tack ❤️

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ni har verkligen hittat på något fint tillsammans! :)

   Radera
 2. Vad spännande att få sina sagor samlade i en riktig bok! Det är första gången jag hör talas om boken men nu blev jag nyfiken. Såna här böcker och idéer tycker jag är viktiga. Och vad häftigt med ett kortspel också, allt ser så fint ut! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det kreativt! :) Den var jättehärlig att läsa!

   Radera
 3. Kul med en sån fantasifull och ambitiös familj! Jag tror de flesta som växer upp med högläsning eller sagoberättande innan läggdags minns tillbaka på dem stunderna med värme. Tänk att en sån enkel sak kan betyda så mycket för en människa, oavsett ålder.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det! :) De är så duktiga! Jag håller verkligen med. Stunderna med pappa på biblioteket och när vi läste Pettson och Findus tillsammans är bland de finaste jag har!

   Radera
 4. Men så kul att läsa alla fina kommentarer! Är ett otroligt roligt och givande sätt att skriva. Vi håller som bäst på med bok nummer 2 nu, men det går lite långsammare....detta för att barnen hellre spelar fotboll och badar än att sitta inne och skriva med pappa. Fullt förståeligt och för att det även i fortsättningen skall bli en sak vi gör gemensamt i familjen har vi skjutit på deadline till nästa år :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha ja den här årstiden kan jag tänka mig att det är svårt att hålla dem inne :D

   Radera