måndag 29 juli 2019

Barrfiolernas rike av Joni Huttunen


Originaltitel: Barrfiolernas rike
Sidor: 144 (Häftad)
"När Miika får reda på att hans annars fattiga familj äger en släktstuga djupt inne i de finska skogarna ser han en möjlighet att fly förortens Göteborg och lämna sina nattliga mardrömmar och meningslösa tillvaro bakom sig. Äntligen ska han få skrivro och uppfylla sin dröm att färdigställa en roman. Och i bästa fall få veta mer om sin släkts historia, som hans mor av någon anledning hållit hemlig för honom. 
Men han har inte en aning om vilka omskakande och skräckfyllda upplevelser som väntar honom. Hemska hemligheter tycks ha fastnat i stugans väggar och golv och Miika är inte förberedd på den enorma kraft som bortglömda minnen kan ha. Långsamt sipprar och tränger sig stugans fruktansvärda historia in i Miikas medvetande och mot sin vilja har han plötsligt fått en viktig och farlig roll i släktens historia."
Efter att ha slukat författarens andra bok, Elddjur, såg jag verkligen fram emot att hoppa in i den här som är hans debut! Det är en spökhistoria som utspelar sig i de finska skogarna, hur perfekt låter inte det?

Jag tvivlade inte ens på att jag skulle tycka om den. Känslan var att den var helt rätt för mig och det var mitt i prick. Stämningen är härligt krypande och obehaglig, man vet inte om det är något gott eller ont som kommer till liv Miika kommer ut till stugan. Det smyger skuggor bland träden, en främmande hund dyker upp, någon skriver på Miikas skrivmaskin när han inte ser. Det är helt enkelt jättebra.

Boken är kort och jag läste ut den under en sittning. Egentligen är det synd för då tog den slut alldeles för fort och nu har jag inget mer som ligger och väntar av Joni Huttunen! Jag hoppas verkligen att han fortsätter skriva för jag vill absolut fortsätta läsa.

8 kommentarer:

 1. Den här låter underbar, den vill jag läsa! Läste du den uti i stugan? ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha nej jag orkade inte vänta på en stughelg till slut och hoppade på den i alla fall! ;p

   Radera
 2. Korta böcker har både sina fördelar och nackdelar! Jag blir nyfiken i alla fall!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Enda nackdelen med just den här var att den tog slut! :)

   Radera
  2. Det låter spännande, Vad händer slutligen i boken?

   Radera
  3. Det vill jag inte spoila i kommentarerna! :) Läs gärna boken och se hur det går, den är kort och går snabbt att läsa :)

   Radera
 3. Jag har läste den romanen men jag förstår inte vad har hänt i slutet vem mördade Tuulikki och hennes far jag studerar svenska och det var lite svårt att förstå om det går kan du förklara tack.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tänker inte spoila det i kommentarerna :).

   Radera