måndag 17 juni 2019

Sommaren med Ava av Anna Lönnqvist


Originaltitel: Sommaren med Ava
Sidor: 394 (Häftad)
Serie: Kärlek i Sunnanby (del 1)
Recensionsexemplar: Från Louise Bäckelin förlag, tusen tack!
"Det sista Ava vill när hon kommer hem efter en tid utomlands är att åka upp till lilla Sunnanby, i de djupaste skogarna i norr. Den pittoreska byn där hon tillbringade sina barndomssomrar fläckas nu av minnen som hon helst vill undvika att tänka på. Men ödet vill annorlunda, och utan att hon själv riktigt förstår hur det går till så jobbar hon snart på det som förut var hennes mormors gamla café. 
Axel är Sunnanbys mest attraktiva singel, men det enda i livet som betyder något för honom är dottern Ellen. Efter att ha blivit djupt sviken flera gånger har Axel ingen önskan om att inleda någon ny relation. 
Cornelia äger numera Café Sunnanby, men har inte satt sin fot där sedan en fruktansvärd händelse som hela Sunnanby fortfarande skvallrar om. När caféet hotas av nedläggning tvingas hon dock dit, och det blir upptakten till en sommar som varken hon, Ava eller Axel någonsin kommer att glömma."
Det här är verkligen perfekt sommarläsning. Lägg dig i skuggan någonstans, se till att ha något svalkande att dricka i närheten, öppna boken och bara njut av stunden. Sommaren med Ava är lättläst, mysig och avkopplande. Precis vad man kan behöva i värmen.

Jag har läst författarens tidigare böcker och tyckt bra om dem också. Hon skriver riktigt bra feelgood med en del svärta i, som jag vill ha det. Det blir inte för fluffigt. Här ligger det ganska mycket och gror i bakgrunden. Sorger, frustrationer, dåliga familjerelationer och avgrundsdjup i förhållanden. Jag börjar verkligen bry mig om karaktärerna. Speciellt Cornelia, henne hade jag kunnat läsa en hel egen berättelse om! Eller en bok som utspelar sig innan den här, om Avas mormor och mamma, det hade också varit jätteintressant! Det finns så mycket att hämta i Sunnanby känner jag!

Risken med att läsa boken är att man blir väldigt sugen på att flytta ut till en liten by och öppna ett café där man bakar allt själv och så vidare. Jag har återhämtat mig från det suget nu och insett att jag faktiskt inte skulle överleva på något sådant. Men det var väldigt trevligt att få leva det livet igenom Ava och alla andra karaktärer som jag fått lära känna under läsningen!

Letar ni en härlig feelgood nu i sommar så rekommenderar jag den här!

3 kommentarer:

  1. Jag tror att jag skulle tycka bättre om den här än den jag läst nu (Strandcaféet - Lucy Diamond). Jag behöver nog också någon lite mer svärta eller allvar i handlingen om det ska vara en feelgood. Ska prova nån av hennes böcker. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den här är nog den bästa att testa av hennes böcker tror jag! :)

      Radera