torsdag 13 juni 2019

Döden under ytan av Anne-Marie Schjetlein


Originaltitel: Döden under ytan
Sidor: 286 (Inbunden)
Serie: Andreas Nylund (del 4)
Recensionsexemplar: Från Bokfabriken, tusen tack!
"Andreas och Stina väntar barn och allt borde vara frid och fröjd, men det är något som skaver. Andreas får inte den kontakt med Stina han förväntar sig och när hon plötsligt blir inlagd på sjukhus står han ensam med ansvaret för de fyra barnen. Vad är det Stina döljer och vad har Petra med det att göra? 
Samtidigt kommer en svårt skadad yngling in till akuten i Halmstad efter en motorcykelolycka. Andreas känner igen den medvetslöse pojken och ringer de chockade föräldrarna. När pojken en tid senare, uttorkad och svårt medtagen, återkommer till akuten, anar Andreas att det är någonting som inte stämmer. Varför dyker han upp igen? Ett mörkt familjedrama rullas upp, där skuld och hemligheter länge dolts."
Det här är fjärde boken om kirurgen Andreas Nylund. Och jag tror faktiskt det är den bästa hittills! Det säger en hel del för jag har tyckt om de tidigare böckerna också. Men ämnet i den här var så intressant, jag förstår att Schjetlein fascineras av det. Jag tänker inte säga vad det är för det skulle avslöja för mycket.

Jag tycker bättre och bättre om Andreas ju mer jag läser om honom. Tidigare har jag kunnat störa mig en del på hans tankesätt men nu känner jag att han har landat mycket i sig själv och i vad han vill ha ut av livet. Det gör honom mycket lättare att knyta an till. Petra däremot, huh vilken karaktär, jag blir så frustrerad när hon dyker upp och bara ställer till oreda.

Precis som tidigare är det här en bok som går väldigt fort att läsa. Jag påbörjade den en morgon och några timmar senare var den utläst. Det går verkligen inte att sluta när jag har plockat upp den. Jag håller tummarna för en femte bok för det känns som att det fortfarande finns några lösa trådar innan Andreas kan få andas ut och leva ett riktigt lugnt liv! Jobbigt för honom kanske men för mig som läsare är det ju väldigt spännande!

2 kommentarer:

  1. Den här serien är jag som sagt nyfiken på och nu blir jag ännu mer sugen på att läsa den! :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad kul! :D Den är verkligen läsvärd!

      Radera