torsdag 6 juni 2019

Flykten från Tornet av Hanna Blixt


Originaltitel: Flykten från Tornet
Sidor: 128 (Inbunden)
Serie: Äventyren i Sagofallen (del 5)
Ålder: 9-12
"Än en gång breder ondskan ut sig i Sagofallen. Barn försvinner spårlöst både i Sagofallen och i Mirroria. Det ryktas att det är Svarta tornet som ligger bakom. Syskonen Sofia och Leo kastas på nytt in i ett farligt äventyr och får i uppdrag att försöka rädda barnen. Men vem är Svarta tornet och var ska de ens börja leta?"
Det här är femte delen ur den spännande serien om Sagofallen. Vi har fått följa syskonen Sofia och Leo på många äventyr, men nu är det bara två böcker kvar efter den här! Jag börjar få lite separationsångest i stil med Narnia-böckerna när syskonen där en efter en blev för gamla för att återvända. Det är lite samma känsla nu, snart är det över.

Precis som de tidigare böckerna är det här sträckläsningsmaterial. Kapitlen är så korta och inbjuder verkligen till att bara fortsätta läsa. Det händer saker hela tiden så det finns ingen risk att yngre läsare blir uttråkade! Och även om böckerna är satta på åldersgruppen nio till tolv så kan de verkligen passa bra för yngre barn också. De kan säkert ge flera härliga stunder som högläsningsböcker till exempel!

Förutom all spänning och alla äventyr är det fint att se hur relationen mellan syskonen bara blir bättre och bättre. De kommer varandra nära med allt de upplevt tillsammans. Och de delar ju en väldigt stor hemlighet, ingen annan vet om deras resor till Sagofallen. De är bra på att lyfta varandra och när en känner sig nere är den andra där som stöd. Det är jättefint att se!

Den sjätte delen kommer ut till hösten och jag ser verkligen fram emot att läsa den.

8 kommentarer:

 1. Fin omtale, dette høres ut som noe jeg bør se etter neste gang jeg er i Sverige selv, liker Narnia-aktige eventyrlige historier :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja kolla upp dem! De är väldigt mysiga att läsa :)

   Radera
 2. Hmm, den här serien ska jag nog spana in på biblioteket och se om det kan vara något för sonen (fyller 11 i år).

  SvaraRadera
 3. Jag kanske skulle testa serien på min lilla Nasse, som fyller 8 i höst.

  SvaraRadera