måndag 24 juni 2019

Pow wow av Tommy Orange


Originaltitel: There, there
Sidor: 300 (Inbunden)
"En nykter Jacquie Red Feather försöker hitta tillbaka till familjen hon lämnat bakom sig. Det är därför hon är där. Edwin letar efter sin riktiga pappa. Opal Viola Victoria Bear Shield är där för att se den unge Orvil dansa. Han har lärt sig traditionell indiandans på YouTube och ska uppträda offentligt för första gången. De är alla där för Big Oakland Powwows festligheter. De kommer att få uppleva gemenskap och heliga traditioner. Men också förlust, uppoffring och hjältemod."
Jag tyckte jättemycket om den här boken! Det är en titel jag har varit nyfiken på ända sedan den kom ut. Den lät så intressant och annorlunda, som något jag inte har läst tidigare. Och vilken fullträff det blev.

Historien följer flera olika karaktärer, de olika kapitlen berättas från en persons synpunkt och sedan byts det till nästa. Jag har hört att en del tycker det blir förvirrande med så många olika namn att hålla reda på men jag tycker det fungerar bra. Vissa fastnar jag för mer och andra mindre, men ingen är tråkig att läsa om. Allt knyts dessutom ihop i slutet, på ett smidigt men väldigt smärtsamt sätt.

Det är ingen upplyftande bok att läsa. Sidorna är fulla av sorg och smärta. Så många vilsna människor. Men det är precis det som gör den helt fantastisk. Den kommer leva kvar ett bra tag i tankarna.

8 kommentarer:

 1. Men åh vad kul att läsa! Fick den av min modersmålslärare då jag tog studenten, hon tänkte jag skulle gilla den - tror kanske det jag med nu!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilken fin studentpresent! :D Jag hoppas du också kommer tycka om den!

   Radera
 2. Har ikke hørt om denne boka, men jeg likte tittelen og det hørtes ut som en god leseropplevelse. Takk for tipset :)

  SvaraRadera
 3. Den här tror jag är helt ny för mig. Men den verkar lite annorlunda och bra! Ska hålla utkik efter den, kommer i alla fall komma ihåg titeln. :)

  SvaraRadera
 4. En av mina bokklubbskompisar har talat sig varm om den här boken. Känns som att jag nog måste ta och försöka läsa den ändå. :)

  SvaraRadera