torsdag 30 maj 2019

Yrsel av Annika Widholm


Originaltitel: Yrsel
Sidor: 344 (Pocket)
Recensionsexemplar: Från Älska pocket, tusen tack! 
"Clara har nyligen flyttat in hos kärleken Markus när hon börjar få mystiska svimningsanfall. Hon vaknar upp på oväntade ställen utan att veta hur hon kommit dit. Dessutom har hon en obehaglig känsla av att vara förföljd. Hennes studier i psykologi blir ett sätt att hantera det som händer i hennes eget liv, men för henne också allt djupare in i det okända. Vad hände egentligen Markus tidigare fru? Och varför är ett av rummen i våningen alltid låst?"
I december skrev jag om Widholms andra bok, Underströmmar, som jag hade lyssnat på. I slutet av det inlägget sa jag att jag antagligen skulle lyssna även på hennes första bok, Yrsel. Nu blev det så att jag läste den istället när den kom ut som pocket.

Precis som Underströmmar är det här en spännande psykologisk thriller. Kapitlen är otroligt korta och det inbjuder verkligen till sträckläsning. Det är en obehaglig känsla över hela berättelsen som får det att krypa under huden. Claras svimningsanfall och minnesförluster, upptäckten att någon förföljer henne och misstankarna om att hennes nya sambo ljuger om något. Det finns många saker som sakta men säkert kommer upp till ytan!

Den är inte förutsägbar och speciellt några av vändningar såg jag verkligen inte komma. Det är mycket känslor som ligger och lurar under ytan hos alla inblandade och misstankarna hinner riktas åt flera olika håll innan allt börjar klarna.

Jag hoppas att Widholm fortsätter skriva så jag får ännu fler bladvändare att läsa i framtiden!

8 kommentarer:

 1. Tack för ett bra tips, jag älskar psykologiska thrillers!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas du gillar den! Hennes andra bok är också jättebra :)

   Radera
 2. En jätte spännande bok 😀 ha en fin dag kram Nina

  SvaraRadera
 3. Älskade den - verkligen inte förutsägbar, som du säger :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul att du också gillade den! :) Har du läst hennes andra också?

   Radera
 4. Den låter intressant. Så den får hamna på min lista på böcker jag vill läsa när jag hinner.

  Ännu en tag om du kanske är intresserad
  https://mittbokintresse.blogspot.com/2019/06/min-bokresa-41-dilemmat-med-att-vara-en.html

  SvaraRadera