torsdag 23 maj 2019

Pärlsystern av Lucinda Riley


Originaltitel: The Pearl Sister
Sidor: 597 (Inbunden)
Serie: De sju systrarna (del 4)
Recensionsexemplar: Från Bazar förlag, tusen tack! 
"Den konstnärliga CeCe har alltid känt sig som en utböling. Efter att systrarnas adoptivfar Pa Salt, som hans döttrar tillgivet kallar honom gått bort står hon ensam kvar utan sin ständiga skugga, systern Star. Hon hoppar av konstskolan, där hon ändå vantrivts, och med en känsla av att inte ha något att förlora går hon på första bästa plan till Thailand. På Krabis vackra stränder möter hon den mystiske Ace, en man till synes lika ensam som hon själv, men med mörka hemligheter...
Etthundra år tidigare reser Kitty McBride, prästdotter från Edinburgh, till Australien som sällskapsdam. Väl på plats möts hon av upplevelser hon aldrig kunnat drömma om, inte minst i form av de två tvillingbröderna Drummond och Andrew McCrombie den ene vild och äventyrlig, den andre ambitiös arvtagare till ett framgångsrikt pärlfiskeföretag. CeCe inser när hon utforskar sin ledtråd, ett svartvitt fotografi, att även hon måste resa till Australien, och på den avlägsna och vilda kontinenten väcks för första gången en känsla av tillhörighet inom henne när hon utforskar aboriginernas historia och de dramatiska händelserna kring Kitty och familjen McCrombie."
Hur tjocka de här böckerna än är känns de alltid för korta. Det är nästan plågsamt att lämna Rileys värld varje gång en berättelse tar slut. Jag saknar Cece direkt och vill hänga mer med henne. Följa med på hennes resa ännu längre. Jag har delat hennes glädje, osäkerhet och sorg under läsningen.

Jag älskar hur nutid och dåtid vävs ihop. Båda tidslinjerna är så fascinerande och intressanta att läsa om. Det är skickligt gjort att lyckas få allt lika fängslande. En annan positiv sak är att man får följa med till så många olika platser. Jag har aldrig varit i Australien men nu har jag fått spendera mycket tid där både med Cece och Kitty. I två olika tidsepoker, fått ta del av det hårda livet, hettan, spindlarna (huh) och den hemska behandling som ursprungsbefolkningen har fått stå ut med under många år.

Har ni inte börjat läsa serien om De sju systrarna ännu så har ni verkligen något att se fram emot. Varje bok är som en egen historia men de bör ändå läsas i rätt ordning för att få med alla detaljer. Jag är väldigt glad att den här serien dök upp på min radar och det ännu finns några böcker kvar att vänta på. Det kommer bli tomt när den är slut!

6 kommentarer:

 1. Kan inte annat än hålla med om Lucinda Rileys storhet. :) Älskar de här böckerna!!! Grät en skvätt på mågra ställen i Kittys historia. Och det var härligt att få se världen ur CeCes perspektiv efter att ha läst om henne i Skuggsystern tidigare. Det visar att det alltid finns olika synvinklar på allt. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag var också tårögd några gånger under hennes berättelse! Så många känslor! Längtar redan efter nästa :)

   Radera
 2. lånade den första delen... men lämnade tillbaka på biblioteket.

  SvaraRadera
 3. Jag älskar också den här serien! Oftast kommer jag direkt in i nutidsserien eftersom man redan är lite inne i den. Sen går det lite trögt med att komma in i den historiska delen men sen vill jag inte att den ska ta slut!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är verkligen toppenbra böcker! :)

   Radera