fredag 19 februari 2016

Veckans bokbloggsjerka

Fredag igen och jerkan hos Annika är här! Veckans fundering är:

"hur interagerar du med dina läsare, lockar till dig nya läsare och får de befintliga läsarna att fortsätta läsa bloggen. Hon vill även veta vad det är som driver dig till att blogga och hur mycket du tänker på dina läsare när du bloggar."

Om vi börjar med vad som driver mig att blogga: det är för att det här kombinerar två saker jag alltid älskat. Att läsa och att skriva. Båda har alltid varit en stor deö av den jag är när jag hittade till bokbloggsvärlden var det lite som att hitta hem när jag kunde sätta ihop de två. Och på det här sättet får jag dessutom prata med människor som älskar läsning lika mycket som jag gör det!

Sen till läsarna. Jag älskar att folk hittar hit och läser, kommenterar, ger tips, vad som helst. Det är ju det som gör bloggen mer levande! Men vad jag gör för att locka hit läsare..jag skulle tro att många hittat hit tack vare bokbloggar.nu där mina nya inlägg visas. Där hittar jag många i alla fall, samma med jerkan.

Vad som får dom att stanna kvar? Ja du, vad får er att stanna kvar, ni som kommer tillbaka? Det kan nog faktiskt inte jag svara på. Jag är bara superglad att ni gör det,  det betyder mycket! 

Något jag tycker är viktigt rent allmänt av mig själv är att lämna kommentarer hos andra. Jag vet ju hur glad jag blir när folk gör det så självklart vill jag göra det tillbaka. Också försöker jag alltid svara på de kommentarerna som lämnas hos mig :).

38 kommentarer:

 1. Kommentarer är viktigt. Det gör en så glad!

  SvaraRadera
 2. Din blogg är väldigt mysig på något sätt, det gör så att jag vill komma tillbaka!

  SvaraRadera
 3. Boksmaken spelar ju naturligtvis en stor roll i att man återvänder :)

  SvaraRadera
 4. Jag kan ju berätta varför jag kommer tillbaka och läser dina inlägg allt som oftast: För att det känns att det du skriver är ärligt och att om du hyllar en bok tycker du verkligen om den. Det märks också att du tar seriöst på att recensera, du vill göra boken du läst rättvisa oavsett om den var bra eller dålig genom att förklara varför du känner som du gör inför det du läst. Och så är här alltid trevligt och fint förstås, plus att du älskar böcker lika passionerat som jag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla! :) Det gjorde verkligen min dag bättre att få läsa :)

   Radera
 5. Tänk om jag kunde bli bättre på att kommentera och också på att svara på kommentarerna i min egen blogg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Svarar gör jag alltid, men lämna kommentarer kan jag vara dålig på ibland.

   Radera
 6. Jag känner också så, att bokbloggandet blev helt underbart roligt för att det kombinerade läsandet med skrivandet :) Jag tycker din blogg är väldigt mysig och jag gillar hur du skriver dina recensioner. Visst blir man glad av att få en kommentar och det är så fint då att så gott man kan ge andra den glädjen :) Jag känner också att kommenterandet bokbloggar emellan är väldigt gemytligt och i all mening väl, men har märkt på att andra typer av bloggar är det sån konkurrens. Och det känns väldigt skönt att jag inte alls upplever det, vi vill ju bara dela ett stort intresse med varandra, och läsa bra böcker :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det gjorde mig glad :). Precis, det är sån härlig stämning mellan alla bokbloggare, vi delar ju ett riktigt stort intresse :)

   Radera
 7. Du har rätt: vi blir alla glada för kommentarer, korta eller långa eller mittemellan. Men att någon bemödar sig om att lämna lite feedback är guld värt. Då blir bloggandet ännu roligare!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oh ja! Det gör det hela ännu roligare :)

   Radera
 8. Kommentarer är alltid välkomna. Men tittar även på statistiken och gläds åt att jag fortfarande har ungefär lika många läsare som förr fastän jag ytterst sällan recencerar böcker numera.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag brukar småkika på statistiken ibland men försöker att inte göra det för ofta, är rädd att jag ska fastna på det då.

   Radera
 9. Ja det är viktigt att kommentera hos andra för som du säger, men blir ju själv så glad över att någon skrivit något i ens egen blogg.

  SvaraRadera
 10. eller hur, kommentarer gör ens läsdagbok verkligen levande!

  SvaraRadera
 11. det är väldigt roligt att konstatera att någon noterat att en finns och har läst något!

  SvaraRadera
 12. Jag tittade mycket mer på Bokbloggar.nu förr. Nu följer jag så många bokbloggar via Bloglovin (bland annat din) så att jag inte riktigt mäktar med nya bloggar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för att du följer! :) Jag har många sparade under en favoritflik som jag kollar varje dag. Men även bokbloggar.nu

   Radera
 13. Läsa och skriva om det man läst är en utmärkt kombination, helt klart. Ibland gör jag det själv nog hellre än bra... men roligt är det! :D
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha det är samma här, och så länge man har roligt ska man fortsätta!

   Radera
 14. Det är bara att hålla med, du har grepp om det :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tur att jag har grepp om något här i livet ;p

   Radera
 15. Tycker bokbloggandet är så roligt och jag tycker verkligen om kontakten man får med andra bokbloggare. Har aldrig heller sett några elaka kommentarer/näthat och det gör bokbloggarvärlden till en härlig plats :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det härligt! :) Underbart att det kan vara en plats utan hat :)

   Radera
 16. Det där med att kunna prata med andra som också älskar böcker är bland det bästa med att bokblogga :)

  SvaraRadera
 17. Jag försöker svara på kommentarer och besöka andras bloggar men ibland hinner man inte då får man ta igen det någon annan gång.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut, ibland räcker tiden inte till :)

   Radera
 18. Ja, på något vis måste man nog gilla att skriva om man ska ha en bokblogg som läsarna ska komma tillbaka till :-)

  SvaraRadera
 19. jag tycker också det är kul med kommentarer på bloggen och försöker lämna och svara så ofta jag kan. Ibland kommer livet emellan men då är jag extra aktiv nästa vecka istället.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis, ibland har man ju inte tiden :)

   Radera