tisdag 9 februari 2016

Björnen och pianot av David Litchfield


Det här blir ett lite annorlunda inlägg. För det är inte varje dag jag skriver om en bilderbok här på bloggen. Men jag var tvungen att köpa den här när den kom in på jobbet, för den är underbar! Dels är den otroligt vacker, bilden här ovanför är med skyddsomslaget på, och redan då är den fin, men titta vad som händer om man tar bort det...


Då är den som en tavla! Så här står den på min lilla bokhylla hela tiden. Åldern på den är 3-6 år, jag är 28 men jag älskade den ändå, jag satt med ett fånigt leende på läpparna hela tiden när jag läste den. Det är en berättelse om en liten björnunge som hittar ett piano i skogen, tiden går och han övar varje dag, till slut samlas alla skogens djur för att lyssna när han spelar. Björnen är så lycklig när han får skapa sin musik.


En dag kommer några människor förbi och hör honom, de tar med honom till staden där han får spela inför utsålda konserthus. Han spelar in skivor, blir berömd och njuter av livet i staden. Men till slut märker han att det är något som saknas...han saknar sin skog och sina vänner. Men kan han få tillbaka det livet? Är vännerna kvar?


Jag kan verkligen inte nog säga hur mycket jag älskar den här boken. Den är så fin, illustrationerna är sagolika och berättelsen i sig själv är en glädje att läsa. Köp den, jag struntar i om du har barn eller inte, köp den!

7 kommentarer:

  1. Den ser verkligen underbar ut! Och alla har vi väl ett inre barn (eller har varit barn åtminstone) så då är ju inte åldersrekommendationen något"hinder". :) Det finns ingen lag som förbjuder oss vuxna att läsa barnböcker, hoppas jag!!!

    SvaraRadera
  2. Åh! Verkar som en mysig bilderbok! Om jag råkar snubbla över den så ska jag köpa den :)

    SvaraRadera
  3. Åh blir helt kär av att se bilderna och höra om berättelsen! Låter så fin! Måste köpa!

    SvaraRadera