torsdag 4 februari 2016

Modernistas sommarutgivning

Alltså Modernista, vad gör ni med mitt hjärta? Och min läshög. Jag såg inne hos Nilmas bokhylla att förlaget redan hunnit släppa sin sommarkatalog, så klart var jag tvungen att titta. Och vilka godbitar det finns där. Dels några äldre böcker som släpps på nytt, och så några nyheter som det är svårt att inte bli nyfiken på.

Bland de som släpps på nytt finns otroligt fina utgåvor av Maria Gripes Glasblåsarns barn och Pappa Pellerins dotter. Den senare har jag aldrig läst, men jag tycker verkligen om Gripe.
Thomas Harris bok När lammen tystnar släpps igen, och den är ju så bra. Jag älskar både boken och filmen. Helt klart den bästa av böckerna om Hannibal Lecter. Och till sist, kanske den jag blev mest lycklig över att se i nytryck; En vampyrs bekännelse av Anne Rice.

Sedan har vi nyheterna, överraskande nog är 4 av de 5 böcker jag genast skrev upp ungdomsböcker. Den enda som befann sig på vuxensidan var 100 hemskaste av Helena Dahlgren, något av en guidebok inom skräckgenren. Självklart vill jag ha den!

Ungdomsböckerna jag blev nyfiken på är:


Sedan du försvann har jag hört så mycket bra om på engelska booktube-kanaler. Glassvärdet är fortsättningen på Röd drottning som jag slukade. Ett veck i tiden har jag varit jättesugen på att läsa väldigt länge! Och Wendigons förbannelse är nummer två i Rick Yanceys serie Monstrumologen, jag tyckte väldigt mycket om ettan.

Så många böcker att se fram emot! Har ni hittat något i deras katalog ni längtar efter? 

7 kommentarer:

 1. Åh, Maria Gripe! Jag blir så glad av att hon es ut på nytt, men samtidigt kna jagv inte låta bli att tycka allra bäst om de första utgåvorna, eftersom det var hennes man som gjorde omslagen... Pappa Pellerins dotter har jag läst, tyvärr inte en av mina favoriter, det märktes att den var för mycket yngre barn. Men hoppas att du gillar den om du tar dig an den!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ska absolut hålla utkik efter den och se om den kan vara något!

   Radera
 2. Vargnatt! Tack!! :)

  Amanda! Vi håller verkligen med. De första Maria Gripe-utgåvorna är överlägset finast och bäst. Därför har vi också valt att använda just Harald Gripes vackra original-illustrationer (digitalt restaurerade i fyrfärg) för våra nyutgåvor. Både för omslagen och rakt igenom i inlagorna. :) /Modernistared

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack själv för att ni lämnade en kommentar och berättade om illustrationerna! Nu är jag ännu mer nyfiken på att se dem i verkligheten :)

   Radera
 3. Det låter ju förträffligt! Ska hålla utkik!

  SvaraRadera
 4. Ett veck i tiden är en gammal klassiker! Den är bra! :) Glassvärdet och boken av Rick Yancey låter spännande.
  Var får man tag i Modernistas sommarkatalog?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas den här länken funkar! https://issuu.com/modernistabooks/docs/modernista_katalog_sommar_2016

   Radera