måndag 29 februari 2016

Främlingsbarn av Rachel Abbott


Originaltitel: Stranger Child
Sidor: 325 (Pocket)
Recensionsexemplar: Från Stimpla Publishing, tusen tack!
"De säger att du aldrig ska lita på en främling. Kanske har de rätt.
När Emma Joseph träffade sin make David var han en man nedbruten av sorg. Hans första hustru Caroline dog direkt när hennes bil körde av vägen och deras sexåriga dotter Natasha försvann mystiskt från olycksplatsen.
Sex år senare tror Emma att de har lagt de smärtsamma åren bakom sig. Hon och David har byggt upp ett nytt liv tillsammans och blivit föräldrar till en liten pojke. Men så kommer en främling in i deras liv och deras värld vänds åter upp och ned. Emma känner sig inte längre trygg. Vad hände egentligen med Davids familj? Och vad eller vem är det som utgör ett hot mot henne och hennes barn?
När en desperat Emma kontaktar sin gamla vän Tom Douglas på polisen för att få hjälp sätter hon allas liv på spel. Snart uppdagas ett nät av svek och lögner som chockar och skakar om dem alla i grunden."
 Jag hade aldrig hört talas om Rachel Abbott innan jag såg information om Främlingsbarn på förlagets instagram-konto. Funderade ett tag fram och tillbaka om jag skulle fråga om ett recensionsexemplar eller inte, men till slut vann nyfikenheten och jag skickade iväg ett mail.

Vilken tur att jag gjorde det!
Så fort jag öppnar boken dras jag in i händelserna. Här behöver jag inte ta mig igenom en långsam inledning. Jag hoppar direkt in i Carolines bil när hon och dottern är på väg hem från en julfest, och eftersom jag läst baksidestexten vet jag att det inte kommer sluta bra. Vilket gör att jag börjar läsandet med att sitta på nålar i väntan på vad jag vet är på väg att hända...

Och sen sitter jag på de där nålarna resten av boken, även om jag inte har en aning om hur det kommer sluta när det istället handlar om Emma, David och deras son. Men spänningen som greppade tag om mig under de där första sidorna släpper aldrig taget.
När jag kommit ungefär halvvägs så sträckläser jag resten på en kväll, jag var tvungen att få veta hur allt hängde ihop och om allt skulle lösa sig.

Det är en otroligt skickligt skriven berättelse där inget är vad det verkar, där gränsen mellan god och ond blir tunn. Känslorna hos mig som läsare vet verkligen inte riktigt vart de ska ta vägen vissa gånger. Karaktärerna är bra och vissa gånger komplicerade, det finns folk att avsky, älska och några som gör mig så förvirrad i hur jag borde känna inför dem.

Jag hoppas verkligen att många kommer plocka upp Främlingsbarn, det förtjänar den!

4 kommentarer:

  1. Hm! Visste bara att denna var självpublicerad vilket fick mig att ha vissa fördomar, men nu blev jag nyfiken!

    SvaraRadera