torsdag 4 juni 2015

Doktor Proktors pruttpulver av Jo Nesbø


Originaltitel: Doktor Proktors Prompepulver
Serie: Doktor Proktor (del 1)
Längd: 3h 50min
Uppläsare: Helge Skoog
"Har du någonsin hört talas om en professor som försöker uppfinna ett pulver mot hösnuva och så visar det sig att han istället har uppfunnit ett pruttpulver? Nej, jag kunde väl tro det, säger doktor Proktor. Det är nämligen tämligen sällsynt. Åtminstone om det är ett pruttpulver som gör att man med raket fart far rakt upp i himlen så att man skrämmer slag på alla kråkorna och själv blir lite skraj när pulvret börjat ta slut..."
 Haha åh vilken härlig bok det här var. Jag lyssnade faktiskt mest på kvällarna när jag skulle slappna av innan det var dags att sova. Då låg jag och fnissade för mig själv åt den här berättelsen. Det är roligt nästan hela tiden, och mellan de gångerna är det istället underligt och ibland lite spännande. Jag förstår att den går hem hos åldersgruppen som är 6-9 år.

Det är lite intressant att Nesbø skriver båda hemska deckare och så lite barnböcker. Verkligen en stor blandning i hans författarkarriär. Jag har läst en av deckarna, och det var några år sedan. Den tyckte jag var sådär. Då blev jag faktiskt mer förtjust i Doktor Proktor och alla de härliga karaktärerna i den.

Jag har redan laddat upp bok två för att fortsätta lyssna på under kvällarna, vilket jag faktiskt ska ta och börja på nu (det är kväll när jag skriver det här, vilket också är anledningen till att det här är ganska kort, jag är toktrött).

8 kommentarer:

 1. Hade ingen aning om att Nesbö skriver barnböcker också! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha inte jag heller innan jag började i bokaffären! :)

   Radera
 2. Åh den här måste ju mina barn få. Härligt tips, tack. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul att höra! :) Hoppas de gillar den :)

   Radera
 3. Bägge barnen älskar de här böckerna. Första gången läste maken högt. De läser fortfarande om böckerna när de vill bli på gott humör :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan tänka mig att de är uppskattade! :)

   Radera
 4. Jag har lånat hem den här nu för att ha som högläsning för sonen på 8,5 år. Det blir intressant att se vad vi tycker. Han favorit just nu är böckerna om Herr Grums. Där leks det med orden som får sonen att fnissa i sängen.

  SvaraRadera