torsdag 14 september 2023

Syndare ibland oss av Sofia Rutbäck Eriksson

 

Originaltitel: Syndare ibland oss
Sidor: 336 (Inbunden)
Serie: Morden i Glasviken (del 1)
"Ett begravningståg går genom byn Glasviken och fram till den steniga stranden för att strö ut aska i havet. Det som ska bli ett harmoniskt avsked blir en stund av chock, för vid havet väntar ännu en död kropp. Snart inser invånarna att något är rejält fel i det norrbottniska lilla kustsamhället. Trots att det är det sista som den unge polisen Remi vill, så tvingas han samarbeta med äldre kollegan Anna-Maria från grannkommunen. Tillsammans ger de sig i kast med en gåta som sakta börjar peka på områdets en gång så storslagna glasbruk. Det de hittar i byns förflutna och i sina egna känslor får dem att undra: kan vi någonsin undkomma våra gamla synder?"

Ni som hängt här med mig ett tag vet att jag verkligen gillar Sofia Rutbäck Erikssons böcker. Nu är hon tillbaka med en helt ny serie! 

Syndare ibland oss är en pusseldeckare som utspelar sig i det fiktiva Glasviken, ett litet kustsamhälle i norr. Precis som i tidigare böcker får vi här lära känna ett gäng härliga karaktärer. Vi har poliserna Anna-Maria från Luleå och Remi från Piteå som tvingas jobba tillsammans för att lösa ett mord. Något skaver mellan de två och vi får veta mer och mer under berättelsens gång. Vi har även Vivi och Torsten, ett pensionärspar som tycker att vardagarna är lite långtråkiga, att lösa ett mord borde hjälpa mot tristessen!

Författaren gör ett riktigt bra jobb när hon blandar humor, mysterier och mer allvarliga ämnen. Det finns stunder då man får skratta tillsammans med karaktärerna och andra stunder när hjärtat istället värker för dem och de val vissa ställts inför. 

Det är en riktigt bra start på en serie jag ser fram emot att följa!

5 kommentarer:

  1. Vad roligt! Jag lade just denna i önskelistan - och så ser jag att du redan hunnit läsa den. Jag gillar också hennes böcker, men har aldrig LÄST dem utan bara lyssnat på ljudböckerna.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad roligt att du vill läsa den! :) Jag har mest lyssnat också faktiskt men några har jag läst :)

      Radera