måndag 25 september 2023

Om du var min av Christina Erikson

 

Originaltitel: Om du var min
Sidor: 347 (Inbunden)
Serie: Svartåsviten (del 1)
Recensionsexemplar: Från Bookmark förlag, tusen tack!
"Svartå, 1782. Sextonåriga Christina har storslagna ambitioner för herrgården som hennes far håller på att bygga utanför Örebro. Trots att hon skickas till Stockholm för att introduceras vid hovet och hitta en lämplig make, är det för hästarna och murarsonen Gustaf som hennes hjärta brinner.

I Stockholm dras Christina in i intrigerna runt kungen och hans syster, samtidigt uppdagas en fejd mellan Svartås förvaltare och Gustafs far som får förödande konsekvenser. Den enda Christina verkar kunna lita på är sin piga."

Även om det inte är den genre jag läser mest av tycker jag verkligen om att sjunka ner i en historisk roman då och då. Om du var min är perfekt läsgodis. Här finns lite spänning, lite historia, lite romantik, lite drama och en stark och modig ung kvinna som huvudkaraktär.  

Jag dras snabbt in i berättelsen och tycker om att lära känna Christina och hennes piga Maja. De är karaktärer jag verkligen hejar på. Båda två känns väldigt levande och trovärdiga. Miljön, både i Svartå och i Stockholm, kan jag se som bilder i tankarna medan jag läser tack vare hur bra författaren målar upp dem. 

Det här är början på en lång serie om kvinnorna på Svartå herrgård och jag ser mycket fram emot att följa med på resan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar