måndag 18 september 2023

Järnsparv av Caroline Engvall

 

Originaltitel: Järnsparv
Sidor: 238 (Inbunden)
Serie: Ormvattnet (del 3)
Recensionsexemplar: Från Bokförlaget Forum, tusen tack! 
"Efter många års sökande efter meningen med livet efter föräldrarnas död har Ludvig Lundgren äntligen slagit sig ner i lugna Hjärtnäs i Stockholms skärgård. Han är lycklig med sin sambo och efter sjukskrivningen ska han snart ta upp arbetet som brandman.

En natt brinner grannarnas villa ner till grunden och såriga minnen väcks till liv.

Inte bara tvingas Ludvig ta itu med sin egen bakgrund - han konfronteras också med mörka hemligheter om sin allra närmaste familj."

Järnsparv är tredje delen i serien Ormvattnet. Jag har läst första för några år sedan och minns att jag tyckte om den! Andra delen har jag faktiskt inte läst, men det var inget som störde när jag plockade upp Järnsparv. 

Det är en spännande berättelse om skam, skuld och hur traumatiska upplevelser kan påverka de som utsätts. Hur svårt det är att öppna upp och prata om det man varit med om. Engvall har ett fantastiskt sätt att väva in de här viktiga ämnena i sina böcker så det blir en naturlig del av historien. 

Min favoritkaraktär blev Naima. Jag upplevde henne som så levande och det var lätt att känna med henne och allt hon varit med om. Letar du en spänningsroman som inte handlar om polisarbete utan fokuserar mer på familj, relationer och hemligheter är det här ett bra tips!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar