tisdag 12 september 2023

Daisy Darker av Alice Feeney

 

Originaltitel: Daisy Darker
Sidor: 310 (Inbunden)
"Det har gått ett decennium sedan de sågs. Nu samlas familjen Darker igen för att fira farmors 80-årsdag hemma hos henne på Seaglass, ett viktorianskt stenhus på en egen ö utanför Cornwalls kust. Tidvattnet stiger, en storm drar in och snart är de helt avstängda från omvärlden.

Det visar sig snart att alla i familjen bär på hemligheter. Daisy, som aldrig haft någon bra relation till sin familj. Storasystrarna Rose och Lily. Deras frånvarande far och kyliga mor. Den frågvisa systerdottern Trixie och den förmögna farmodern. 
Vid midnatt hittas en familjemedlem död. Men det är bara början. Det finns en mördare bland dem - men vem? Och varför? Isolerade på ön tvingas familjen Darker gräva djupt i sitt mörka förflutna. Samtidigt som de kämpar för att överleva tills tidvattnet sjunker.."

Det här är en bok som passar perfekt för mörka höstkvällar. Stämningen är perfekt. Det är lite spännande, lite kusligt och rysligt. Tankarna dras så klart mot Agatha Christies Och så var de bara en men Feeney gör berättelsen ändå till sin egen och jag har tycker verkligen om det. 

Inblandat i själva berättelsen finns små ramsor om de olika familjemedlemmarna som bidrar till den övergripande känslan och det funkar riktigt bra. Det är egentligen inte många karaktärer jag tycker om men jag gillar ändå att läsa om dem och deras hemligheter och problem. 

Jag sträckläste den och rekommenderar den varmt om man letar något spännande för höstens läsning.

4 kommentarer:

  1. Den här vill jag också läsa!

    SvaraRadera
  2. Jag har inte läst den här boken men jag har sett den, det låter som en bok för mig. Den är populär både på instagram och booktube. Får lägga den på den långa TBR listan :D

    SvaraRadera